PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 26. februar 2014

20:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
2.Filmski večer: LUNACY

Vabljeni na drugi filmski večer, ki se dogaja v sklopu kulturoloških filmskih večerov, v organizaciji društva Kult.co, ki se bodo enkrat mesečno dogajali in predvajali v klubu Gromka na Metelkovi. Letos bomo prestopili naše pojmovanje normalnega, sprejemljivega; letos se bomo ukvarjali z NOROSTJO. 5 filmov, 5 predavateljev in mnogo norcev.

Surrealistično in bizarno, kritika družbe, Marquis de Sad, Edgar Allan Poe, stop-motion, orgija v kapeli, svoboda, polzeči jeziki, čistilna terapija, upor in nasilje, vznemirljive podobe, lutke iz mesa, zatiranje, sanatorij Charenton, ljubezen, zlobni zdravniki, nočna mora, mešani časovni pasovi, absurd in bizarni rituali. Sestavite si lastno asociacijo iz besed in pustite se potopiti globlje v norost.

Nadaljujemo z filozofsko komično grozljivko z naslovom LUNACY (2005), češkega režiserja Jana Švankmajerja. Za boljšo vizualizacijo pa je najbolje, da si ogledate napovednik (http://www.youtube.com/watch?v=TZyfIkXrblM). Pred samim ogledom filma pa nam za uvod na kratko predavala profesorica na FDV-ju, doktorica Metka Mencin Čeplak. Tudi tokrat smo Erazmus students friendly, saj ima film angleške podnapise.

Se vidimo … če ste dovolj pogumni.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz