PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 14. maj 2014

20:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
Film Animal Crackers

Vabljeni na četrti filmski večer, v organizaciji društva Kult.co, ki se bodo enkrat mesečno dogajali in predvajali v klubu Gromka na Metelkovi. Letos bomo prestopili naše pojmovanje normalnega in sprejemljivega; ukvarjali se bomo z NOROSTJO. 5 filmov, 5 predavateljev in mnogo norcev.

Tokrat bomo pogledali film: Animal Crackers, r. Victor Heerman, 1930 (http://www.imdb.com/title/tt0020640/?ref_=nv_sr_1) V uspešnici bratov Marx iz najbolj depresivnega obdobja ameriške zgodovine se »resni« brat Groucho udeleži zabave bogate Ge. Rittenhouse in preiskuje tatvino dragocene slike. Filmov Bratov Marx se drži oznaka anarhičnih, razburljivih, norih komedij. Marxi, kamorkoli  pogledamo, pustijo za seboj nemogoče razdejanje. Praktična poanta je: ne vabite komikov na  zabavo. Artaud nad Animal Crackers ni mogel skriti svojega ekstatičnega navdušenja, vzkliknil je  kar: »Himna!« Kot nalašč za to, da se soočita pojma norosti in komedije.

Pred samim ogledom filma nas bo z krajšim predavanjem v film popeljala Ivana Novak.

FB link: https://www.facebook.com/events/230045470536747


kontakt: barbarabbeskovnik@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz