PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 10. junij 2014

22:00 - R.A.F.A.L.
TRAGEDY (ZDA) + CULTO DEL CARGO (It)

Po štirih letih se v Gromko vračajo Tragedy. 

Na njihovo glasbo so vplivali zgodnji hardcore punk bendi, kot so Discharge in japonski Deathside. Ime so si nadeli po Disclose LP-ju iz 1994. Že s prvo plato so Tragedy ustvarili svoj zvok, ki ga na žalost vse preveč crustpunk bendov skuša (bolj ali manj ne/uspešno) posnemati. Skozi čas so postali nekakšni ljudski junaki, ki potiskajo ​​žanr do skrajnosti izražanja in vanj vložijo vsak trik, ki ga imajo. Njihova glasba je v svoji osnovi nadvse preprosta, karakterizirana z nepopustljivim, težkim hardcore punk zvokom, naglašena z melodičnimi vstavki in nižanjem tempa. Uspelo jim je nadgraditi pomen glasnega, hitrega, težkega, temačnega, tako kot so to na svoj način storili tudi From Ashes Rise, Remains of the Day in His Hero is Gone. Besedila so apokaliptično-družbeno-kritična. Četudi ne pripovedujejo o točno določenem času ali kraju, so dovolj ohlapna, da držijo za skoraj katerokoli obdobje, od srednjega veka do daljnje prihodnosti in vendar z dovolj odtenki naslikajo žive podobe človeškega obstoja. 

Po šestih letih so izdali nov LP Darker Days Ahead, ki je glasbeno malce dlje od njihovih prejšnjih izdaj, vendar ni mogoče zgrešiti, da gre za njihovo glasbo. Ta LP je tako nizek, težak in umazan, da se na trenutke čuti bolj kot zgodnji death metal kot crust punk.

Tragedy skozi vsa ta leta ohranjajo nizek profil, zvest DIY etiki do konca: sami izdajajo svoje plate, redko so na turneji, vse organizirajo sami, o njih je moč najti le malo informacij in promocijskega materiala, prav tako nimajo nobene uradne internetne strani.

Člani:
Todd Burdette - kitara/vokal - tudi v Deathreat, Severed Head of State, Trauma in Warcry, ex- Copout, Rueben James, His Hero is Gone, Funeral in Call The Police
Yannick Lorrain - kitara - ex- His Hero is Gone in Union of Uranus
Billy Davis - bas/vokal - tudi v Deathreat in Trauma, ex- Face Down , From Ashes Rise in Copout,
Paul Burdette - bobni - tudi v  Deathreat in Criminal Damage, ex- His Hero is Gone, Face Down, Rueben James, Call The Police in Well Away
 
Diskografija:
2000 - Tragedy (Tragedy Records)
2001 - Tragedy (Skuld Releases)
2002  - Can We Call This Life? (Tragedy Records)
2002 - Vengeance (Tragedy Records)
2003 - Vengeance (Skuld Releases)
2003 - Split 7" with Totalitär (Armageddon Label)
2004 - UK 2004 Tour EP (Tragedy Records)
2006 - Nerve Damage (Tragedy Records)
2012 - Darker Days Ahead (Tragedy Records) 
 
 
Culto del Cargo prihajajo iz Benečije, nastali pa so leta 2010. Tukaj je nekaj informacij o skupini vzetih iz portala Mustard Relics.
"Smo v DIY punk in hardcore sceni, zato radi igramo v skvotih, antifašističnih in avtonomnih prostorih. V primerjavi s stanjem pred 15 leti so se stvari spremenile: ni več veliko punk in hardcore bendov in je zelo težko najti prostor za igranje. Obstaja nekaj krajev, kjer lahko igramo, toda včasih imajo policaji kaj za povedati. Hočemo igrati in to počnemo."
Igrali so (in še igrajo) v veliko bendih, najbolj znani so Gelo (ki so še vedno aktivni), Cimex (RIP) in Terrorarium (RIP). Pičijo intenzivni d-beat zmešan z grindom in metalom, s težkimi distorziranimi kitarami, hrupnimi hc rifi in neusmiljenimi bobni. Pri nas so tresli oder pred dobrim letom.
Za seboj imajo dve izdaji, st 7" iz 2011 in pa letošnji prav tako 7" Nel Nome Del Uomo La Tecnica Macina Carne.
 
 
Po koncertu nadaljuje DJ Urban >>> old school punk in hardcore!
 

kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz