PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 22. november 2014

21:00 - Indie-Grad Zgoščenka
EYECONTACT (Lendava) + DEŽURNI KRIVCI (Sv. Jurij ob Ščavnici)

Peti dogodek iz koncertnega cikla Indie-Grad Zgoščenka prinaša dvojni udar iz tabora prekmurske založbe God Bless This Mess. V Ljubljani se bodo premierno predstavili lendavski stoner-rockerji Eyecontact, ki so spomladi izdali svoj prvenec  »Big Mean Mashine« ter prleške staroste grunt rocka Dežurni krivci.

Eyecontact (Lendava)
Skupina Eyecontact je otrok starih mačkov Daniela Balažica in Gregorja Nagliča, ki sta na lendavski sceni dejavna že od sredine devetdesetih let, ko sta brusila strune in mlatila bobne pri kultni skupini Khons. Začetki Eyecontact segajo v leto 2008, pri čemer je bend je neverjetno kreativen, a koncertno neaktiven. Lansko leto prvič opozorijo nase ob promocijskem koncertu Dežurnih krivcev v Svetem Juriju ob Ščavnici. Konec lanskega leta so se odpravili v studio hišnega producenta založbe Pluega, kjer so posneli material za svoj kratkometražni prvenec »Big Mean Mashine« (God Bless This Mess, 2014). Bend je tako končno konkretiziral svojo glasbeno zapuščino devetdesetih let in zajahal še kako aktualne valove stoner rock muzike, od sijajnega uvodnega kyussovskega intra »Fehlgeschlagene«, ki se pretoči v čistokrvno stoner koljačino »Hindenbruk«.
http://eyecontact.si/
https://eyecontactband.bandcamp.com
https://www.facebook.com/eyecontactband
https://www.youtube.com/watch?v=QcUYTDVUd2M

Dežurni krivci (Sv. Jurij ob Ščavnici)
Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije (Sv. Jurij ob Ščavnici). Zasedba deluje od leta 1996, v tem času so izdali 4 studijske plošče (Nikogaršnje mesto - daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007; Fakti, 2013) in ploščo Dežurni krivci - Izštekani, z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Plošče so bile podprte s večimi videospoti in predstavljene na okrog 200 živih nastopih izmed katerih je bendu dal v štartu največji zagon nastop na Novem rocku 2000. Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drivea, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu Dežurni krivci dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti pa vse do alternative, post grunge in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih pa so skladbe zelo raznoliko zastavljene. Skladbe Dežurnih krivcev imajo ravno pravo dozo bazične rock'n'roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni kivci ne odrekajo surovega, ostrega in brezkompromisnega rock zvoka.
http://www.dezurni-krivci.org/
https://www.facebook.com/dezurni.krivci
https://www.youtube.com/watch?v=peVzbjtJ06w

http://www.indie-grad.net/
Organizacija: Indie-Grad


kontakt: info@indie-grad.net
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz