PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 11. oktober 2014

14:00 - Festival Mesto žensk
Onstran burleske! / Beyond Burlesque! (Emanat/Festival Mesto žensk)

Onstran burleske! je štiridnevna delavnica, namenjena igralcem, plesalcem in performerjem z odrskimi izkušnjami. Cilj delavnice je ustvariti kabaretno točko ali kratek performans, ki ga bo mogoče predstaviti v profesionalnem kabaretskem oz. performativnem kontekstu.


(Ursula Martinez)

Delavnica se bo opirala na tradicionalne kabaretne veščine (glasba, petje, ples, drag, striptiz itn.) in raziskovala zanimive načine, na katere jih lahko združimo s sodobnimi pojmovanji spolnosti, provokacije, popularne kulture in queer senzibilnosti.

Zaradi uporabe golote Ursulo Martinez pogosto opisujejo kot »burleskno« performerko. Vendar avtorica ugotavlja, da je trenutni preporod »tradicionalne« burleske pogosto kreativno omejujoč, zato neinventivna in toga uporaba žanra burleske ne sodi med cilje pričujoče delavnice.

Delavnica je namenjena igralcem, plesalcem in performerjem z odrskimi izkušnjami. Pogoj za prijavo je redna prisotnost na vseh štirih dneh delavnice. Udeležba na zaključnem nastopu je zaželena, vendar ni pogoj za prijavo na delavnico.

Izvršna produkcija in organizacija: Sabina Potočki.

Organizacija in produkcija: Emanat, Mesto žensk; V sodelovanju: Klub Gromka - AKC Metelkova.

Kotizacija: 40 €. Prijave na delavnice s kratko biografijo sprejemamo na agon@emanat.si do najkasneje 22. septembra 2014 oziroma do zapolnitve prostih mest. Število mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do selekcije.

Povezava: http://www.emanat.si/si/izobra%C5%BEevanje/ursula-martinez--onkraj-burleske-uk/

 

 


kontakt: info@cityofwomen.org
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz