PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 11. februar 2015

20:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
Ogled epizode nanizanke Black Mirror

Kulturološko društvo Kult.co in Piflarski krožek nadaljujeta s sklopom filmov na temo Telo in tehnologija. Tokrat si bomo ogledali epizodo ameriške znanstveno-fantastične nanizanke Black Mirror.

Če si je disciplinska družba za cilj zastavila izdelati podrejena, izurjena in krotka telesa, to težko stori bolje, kot s tehnologijo, ki zadane ob telo. Družba nadzora telesa več ne potrebuje. Nekdaj je morda še potrebovala disciplino, s katero je telo prislila v puščanje sledi - podpise, zapise in poročila, na podlagi katerih je lahko določila kvote, poslovne cilje, vzpodbude in destimulacije. Danes, ko tehnologijo, ki na nas posije z žarkom vidnosti, pričakamo s široko razprtima rokama, disciplina več ni potrebna. Tako tudi tehnologija ne potrebuje več telesa, ampak ji zadošča sled, ki jo puščamo prostovoljno in "v lastnem interesu". Vsi smo svojo dušo namreč že naložili na splet.

Predaval bo Filip Dobranić.« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz