PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 21. maj 2015

21:00 - Moonlee koncert
HA DET BRA (Hr) + HEXENBRUTAL (Slo)

Moonlee Records predstavlja dvojno H(rup)-bombo!

*** Ha Det Bra
(noise-rock, Zagreb, Hrvaška)
promocijski koncert ob izidu nove plošče »Societea for Two«

*** Hexenbrutal
(noise/industrial/hardcore, Murska Sobota)

***************************

HA DET BRA
Iz hibernacije se je po 14-letih vrnila kultna zagrebška noise-rock zasedba Ha Det Bra, ki je nastala davnega leta 1992 in v parih letih nanizala par kasetnih izdaj in si zgradila zvesto bazo občinstva. Leta 1998 prenehajo z aktivnim delovanjem, člani zasedbe pa ostanejo prisotni na glasbeni sceni v skupinah kot so Analena, Gone Bald, ipd. Ha Det Bra v maju 2015 izdajajo svoj prvi dolgometražni material "Societea for Two" (Geenger Records) na katerem najdemo tako stare hite kot tudi nekaj novejših stvaritev. V vsakem primeru pa Ha Det Bra tudi po več kot dveh desetletjih ostajajo zvesti umazanemu, hrupnemu in eksplozivnemu rock'n'rollu, noise-rocku, hardkoru, ali kakorkoli pač kdo poimenuje iskren in silovit glasbeni izraz.

http://www.hadetbra.band/
http://music.hadetbra.band/releases
https://www.facebook.com/HaDetBra.Band

HEXENBRUTAL
Prekmurski Hexenbrutal so nastali leta 2004 kot stranski projekt tedanjih dveh članov še aktivnega Pluega - Matej Kolmanko in Iztok Koren oziroma njun alter ego Dr. Hexen in Mr. Brutal. Prvotni koncerti so bili po principu improvizacije v živo, sčasoma pa je glasba prešla v konkretnejšo obliko. Založba God Bless This Mess je noiserski hexenšus zabeležila na ploščah »Think of Me as a Friend« (2009) in »Giant« (2013). Brez dvoma eden najekstremnejših in najrazburljivejših bendov na domači glasbeni sceni.
https://hexenbrutal.bandcamp.com/


vrata: 21.00, koncert: 21.30


https://www.facebook.com/events/1615477185375975/
http://www.moonleerecords.com

 

FB: https://www.facebook.com/events/1615477185375975/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz