PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 26. november 2015

21:00 - R.A.F.A.L.
HELLBASTARD (UK) + EXTREME SMOKE 57 (SLO)

Po šestih letih bodo v Gromki ponovno trgali gate Hellbastard! Nastali so leta 1985, razpadli 1991 in ponovno začeli igrati 2008 v prenovljeni postavi. Če so Amebix pionirji crust zvoka, so Hellbastard  'ustanovitelji' t.i. crust-punk/hardcore metal žanra. Ime 'crust' je bil skovan iz imena njihovega demo posnetka 'Ripper Crust', ki je tudi postal 'arhetip' za kako naj bi crust zvenel čez nekaj časa. 
Kot pravijo sami: "Hellbastard je anti-institucionalizirana represija. Neo-avantgarda, če želite. Semiotični vandalizem v trenutnem ozračju. Brezno eksistencializma, ki so ga oblikovale izkušnje in ga spremenile v 'rock skupino', da bi še poglobile razpadajoče raztrgane in razčetverjene krike poraženih. ... 'BREZ BOGA, BREZ GOSPODARJA!'"
 

Extreme Smoke 57 imajo zelo podobno zgodbo: nastali 1990, razpadli 1993 in ponovno vstali 2008! So pionirji gridcora v Sloveniji, njihov EP "Who sold the scene?!" pa velja za "the most intense, unmarketable, offensive grind record of 1996 and one of the most timeless grind records ever". 

 
 
 
Večer se ne bo hitro zaključil. Za muziko po koncertu bo poskrbel Mlinček.
 
 

kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz