PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAčetrtek, 19. november 2015

21:00 - Metabonma
DRUMARTICA (SIMON KLAVŽAR in JOŽE BOGOLIN)

 
Drumartica je ena najbolj prepoznavnih evropskih tolkalnih zasedb v zadnjem času. Po uspehih na prestižnih tekmovanjih v Luksemburgu (IPCL) in Bolgariji (PENDIM) je duo koncertiral v ZDA, Rusiji in širom Evrope v pomembnih dvoranah, kot so Carnegie Hall v New Yorku, Berlinska filharmonija, Auditorio de Tenerife in Gledališče Ermitaž v Sankt Peterburgu. Občinstvo rado prihaja na njune koncerte zaradi sproščenega in prijetnega 
vzdušja, atraktivne glasbe za vsako uho ter energičnega nastopa.
 
Simon Klavžar in Jože Bogolin sta se izpopolnjevala na Visoki šoli za glasbo v Münchnu pod mentorstvom prof. dr. Petra Sadla, enega najuspešnejših tolkalcev v svetu, ter pod mentorstvom članov Ensembla Modern v Frankfurtu. Leta 2006 sta začela za zabavo skupaj muzicirati, njuno sodelovanje pa ju je kmalu pripeljalo do izjemnih uspehov na mednarodnih prizoriščih. 
 
Že v študijskih časih v Sloveniji sta člana dua izstopala s svojimi samostojnimi recitali in solističnimi koncerti s slovenskimi orkestri (Slovenska filharmonija, SNG Opera in balet, Orkester Akademije za glasbo). Njuna koncertna pot pa ju je nato ponesla v ZDA, Rusijo, Španijo, Luksemburg, Italijo, Nemčijo, Avstrijo, Švico, Srbijo, Bosno in Hercegovino, na Nizozemsko ter v številne kraje po Sloveniji. 
 
Člana dua sta zelo dejavna na področju izobraževanja mladih glasbenikov v okviru seminarjev in delavnic. Pomemben del njune dejavnosti predstavlja naročanje in izvajanje novih del, redno pa koncertirata tudi z različnimi ansambli in orkestri. Duo ni samo klasična komorna zasedba za koncertno dvorano. Nastopal je tudi v alternativnem Metelkova Mesto v Ljubljani ter na Festivalu Čadrg Records. Poleg tega duo sodeluje tudi z bendom Melodrom v inovativni mešanici rocka in tolkalnega dua, nastopa kot solist z pihalnimi orkestri, sodeluje pri projektih koncertov za otroke Mini.Musik v Münchnu ter s festivalom za sodobno glasbo Slowind v Ljubljani. Drumartica je zastopnik za tolkala Adams iz Nizozemske in palice Innovative Percussion iz ZDA.
 
 
Povezava:
 
Video:


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz