PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 11. september 2015

21:00 - Koncert
Last minute concert: PHILM feat. DAVE LOMBARDO (zda) + JEGULJA (slo)

PHILM (zda)

Gerry Nestler (Civil Defiance) - električna kitara, glas
Francisco "Pancho" Tomaselli (War) - električen bas
Dave Lombardo (ex-Slayer, Testament, Grip Inc., Fantômas) - bobni

eksperimentalen rock / post-hardcore

Bend PHILM, s katerim Lombardo na evropski turneji igra tudi v Gromki, ima zelo jasen in izviren rockovski zven. Mirno lahko rečemo, da se v njem združuje vse bogastvo Lombardove tridesetletne kariere: energija in brezkompromisnost thrash metala, značilna ritmizacija post punka, repeticija in zanos elektrofonije, bogati in privlačni aranžmaji moderne / impro jazz scene, magija in atmosferičnost filmske glasbe. PHILM so do zdaj posneli dva albuma: Harmonic (2012) in Fire From The Evening Sun (2014), ki so ga zelo dobro ocenili tako kritika kakor poslušalstvo in mu celo nadeli zavidanja vreden epiteton - "utemeljitelji novega glasbenega žanra v svetu neodvisne popularne glasbe".

Dave Lombardo od samega začetka svoje kariere, ko je bil soustanovitelj kultnega thrash metal benda Slayer, slovi kot najvplivnejši bobnar udarnega metalskega zvena današnjih dni. Zelo znan in cenjen je po enkratnem, energičnem slogu igre na dvojnem pedalu za basovskim bobnom, kar je seveda karakteristika pri najudarnejših metalskih žanrih, pa tudi v splošnem gre med najboljše in najnatančnejše bobnarje našega časa. Lombardov slog je vzor številnim bobnarjem zgoraj omenjenega žanra, med katerimi kaže omeniti naslednje: Richard Christy (Death), Paul Mazurkiewicz (Cannibal Corpse), Raymond Herrera (Fear Factory), Pete Sandoval (Morbid Angel), Igor Cavalera (Sepultura), seveda pa se niz učencev in nadaljevalcev kar nadaljuje in nadaljuje ...

Fotografija Dustin Jack

Dave Lombardo je, kakor rečeno, avtentičen in virtuozen v metalskih žanrih, v 30 letih izjemne kariere pa so ga za svojega vzeli tudi največji muzičisti na moderni jazzovski, improvizatorski in elektrofonski sceni. Že njihova omemba dokazuje Lombardovo silno širino in kakovost: John Zorn, Bill Laswell, Fred Frith, William Winant (tudi z njimi je posnel več albumov in se predstavil na koncertih), nadalje so z njim igrali DJ Spooky iz sveta elektronske glasbe, v biografiji pa je zapisan še italijanski skladatelj Lorenzo Arruga, s katerim je Lombardo rekonstruiral slavno Vivaldijevo delo Štirje letni časi. Dave Lombardo je leta 2003 s finskimi metalci Apocalyptica na albumu Reflections posnel šest komadov.

Tudi pri našem občinstvu pa je izjemno cenjena supergrupa Fantômas, v kateri svoje moči združujejo Mike Patton, Buzz Osborne, Trevor Dunn in Dave Lombardo.

Lombardo v zadnjih letih precej sklada tudi za film in televizijo, tako da lahko njkegove kompozicije slišimo tudi v serijah Californication in Dawn Of The Dead.

www.facebook.com/PHILMOfficial
www.udr-music.com
www.ipecac.com
www.twitter.com/philmofficial

www.youtube.com/watch?v=GnB13MLG1JI
www.youtube.com/watch?v=GZd0zlzhbpQ

+

Za ogrevanje:

Jegulja je precej sveža domača stonerska zasedba. Lani je izdala odličen EP Finese in blat, a jo je ravno takrat zapustil bobnar ... Potem so se sestavili znova, žgejo pa inštrumentalno mešanico temačnega stonerskega metala z odvodi k psihedeliji, progresivi, sludgeu, rocku in eksperimentalnim muzikam. Kozu (kitara), Jurc (kitara) in Urh (bobni) se uspešno izogibljejo slogovnim in žanrskim omejitvam in brez predsodkov ponudijo polnokrvno stonersko dozo.

https://jegulja.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/watch?v=z_wK8seSmK8

kontakt: defonija@gmail.com (možne rezervacije!)
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz