PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 6. januar 2016

20:00 - Gledališče zatiranih
Interaktivna predstava: OUTOPIA: Vaja iz participativne demokracije

 Zadnje novice:"V deželi Outopia se je zgodilo nemogoče! Po vstaji nezadovoljnih množic je ljudstvo odstavilo oholo politično elito in oblast prevzelo v svoje roke. Izpolnjen je dolgoletni sen nezadovoljnih državljank in državljanov, ki so se odločili uvesti novo obliko družbeno-politične ureditve. Ta temelji na načelih enakosti, solidarnosti, pravičnosti in participatorne demokracije. V naši deželi je oblast končno spet ljudska, od ljudi, za ljudi!"

 
Takšen scenarij ponuja Outopia, interaktivna predstava, ki vabi udeležence, da preizkusijo slasti in pasti političnega odločanja. Kdo izmed nas še ni pomislil, da bi sam gotovo bolje vodil državo kot pa t.i. demokratično izvoljeni politiki, ki nam vladajo? Tu je priložnost, da se poizkusite v praksi. Postanite poslanci novega ljudskega parlamenta Outopie in tvorno sooblikujte prihodnost države. Moč je končno v vaših rokah. A pozor, moč prinaša tudi odgovornost. Se vam bo posrečilo premagati vse ovire in popeljati deželo v boljši jutri, v resnično utopijo?
 
Zasnova in izvedba: Andraž Golc, Nina Vombergar, Jaka Andrej Vojevec
Video: Jaša Jenull
Producentka: Barbara Polajnar
Oblikovalka: Jasmina Ploštajner
Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
 
Predstavo sofinancirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Maribor.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz