PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA





torek, 23. februar 2016

20:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
Literarni večer z Urško Kramberger

O drznem in igrivem obvladovanju razdalj med pomenskimi polji in najdenimi besedami za do tedaj še ne ubesedeno, se bomo pogovarjali z Urško Kramberger, dobitnico prestižne nagrade Festivala mlade literature, okronane za najperspektivnejšo pesnico leta 2015. Branje navdihujoče poezije ter razglabljanje še o marsi čem bomo zaključili z izmenjavo knjig.

Na izmenjevalnici boste lahko svoje že prebrane knjige zamenjali za tiste, ki smo jih mi nabrali s pomočjo knjižnic in antikvariatov in pa za tiste,ki smo jih dobili na prvi izmenjevalnici knjig aprila lani. Izmenjali jih boste lahko tudi z drugimi posamezniki, ki bodo na dogodek prinesli svoje knjige in se z njimi tudi podružili. Pozivamo vas tudi, da h knjigi, ki jo prinesete, priložite kratko sporočilce za naslednjega, ki bo knjigo prijel v roke, za to pa bodo tam na voljo tudi pisala in listki.

V vednost, da gre za ne samo izjemno pesnico, temveč tudi kritično sogovornico nizamo nekaj njenih besed, več pa sledi v samem literarnem večeru: »… Kriza ni le ekonomska, ampak tudi simbolna, da živimo v zelo občutljivem trenutku, da mlada generacija v lastnem jeziku najde malo življenjskega soka, povezanega s kreativnostjo. Želim si takih časov, v kakršnih je Šalamun zapisal "Ko te prebiram, plavam", okolja, kjer bi se v jeziku, ki je bil vedno eden mojih najzvestejših ljubimcev in zaupnikov, lahko razvijali močni glasovi, v katerih jezik ne bi bledel v obraz."



« nazaj

komentarji







MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]




layout:vax - 2008 - code:primz