PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 4. oktober 2016

21:00 - Metabonma
4saxess (Oskar Laznik, Dejan Prešiček, Lev Pupis, Primož Fleischman - kvartet saksofonov) - Slovenija

Kvartet saksofonov 4Saxess se je razvil v eno od vodilnih tovrstnih zasedb doma in tujini. Nastopil je na priznanih festivalih po Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji in Franciji, januarja 2013 pa tudi na koncertni turneji po ZDA. Zasedba uspešno sodeluje z glasbeno založbo RTV Slovenija, pri kateri sta izšli že dve zgoščenki: 4Folk leta 2007 in 4US leta 2011.

Saksofonski kvartet 4Saxess je moderna klasična glasbena skupina, ki se poleg izvajanja lastnih interpretacij klasičnih skladb Mozarta, Bacha in Debussya in avantgardnih kompozicij rada spoprijema tudi z drugimi glasbenimi žanri, kot so etno, jazz in crossover. Glavno vodilo zasedbe je izvajanje del, napisanih ali prirejenih izključno za 4Saxess, zato skupina stalno sodeluje s skladatelji in aranžerji. Ustvarjalci iz različnih držav se na njene pobude redno odzivajo, zato je nastala že bogata zbirka novih glasbenih del. Nekatere kompozicije, posvečene kvartetu 4Saxess se redno uvrščajo na koncertne programe takšnih zasedb doma in v Evropi.

Zasedba:

Oskar Laznik altovski saksofon
http://4saxess.si/stran.php?stran=Predstavitev&id=23

Lev Pupis, sopranski saksofon
http://4saxess.si/stran.php?stran=Predstavitev&id=24

Primož Fleischman, tenorski saksofon
http://4saxess.si/stran.php?stran=Predstavitev&id=22

Dejan Prešiček, baritonski saksofon
http://4saxess.si/stran.php?stran=Predstavitev&id=25


Metabonma podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL - Oddelek za kulturo.
---
KUD Mreža
Nataša Serec
natasa.serec@gmail.com


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz