PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 20. april 2016

00:00 - Moonlee koncert


 Koncertni cikel Moonleenizacija:

Bernays Propaganda (Skopje, MK)
promocija nove plošče "Politika"

Žen (Zagreb, HR)

Hot Tears (Philadelphia, US)

Moonlee Records in Rdeče zore / Red Dawns s skupnimi močmi napovedujejo pisan koncertni trojček. 

Ena najmočnejših in prepričljivejših koncertnih sil v širši regiji, politično angažirana post-punk zasedba iz Makedonije Bernays Propaganda, je letošnjega marca izdala svoj četrti polnokrvni album "Politika" (Moonlee Records), ki ga bo predstavila na promocijskem koncertu v četrtek v Klubu Gromka v Ljubljani. V aprilu in maju se Bernays Propaganda odpravljajo na obsežno enomesečno evropsko turnejo, ljubljanski koncert, kot eden zadnjih na turneji, pa bo zagotovo prikazal zasedbo v dobro naoljeni in uigrani luči s prenovljenim in svežim zvokom! 

Ozračje bo ogrevala zagrebška zasedba Žen, ki s svojimi intrigantno prepletenimi inštrumentalnimi in vokalnimi aranžmaji v povezavi z vizualnimi projekcijami popeljejo poslušalca na barvito popotovanje s postanki na postajah psihadelije, post-rocka, indie rocka in shoegaza.

Na koncertu boste lahko prisluhnili tudi Hot Tears, glasbenemu projektu Molly Fischer, rojene v San Franciscu. Njena glasba je čudovit preplet temačnega, zasanjanega in mističnega folk rocka, ki vas bo začaral in omehčal kolena.

*************************************************************************

BERNAYS PROPAGANDA

Bernays Propaganda je politično angažirana post-punk zasedba iz Makedonije, neumorna koncertna sila, ki brez dlake na jeziku opozarja na družbene krivice že vse od svojih začetkov. Le malokatera zasedba se lahko pohvali s tolikšnim številom koncertov, saj ima zasedba pod pasom več evropskih turnej, ter celo šest-tedensko turnejo po ZDA. V aprilu se odpravljajo na novo enomesečno evropsko turnejo, katere sklepni del bo tudi koncert v Klubu Gromka. 

Na promocijskemu koncertu bodo Bernays Propaganda predstavili svoj najnovejši, četrti album "Politika" (Moonlee Records), ki je marsikoga presenetil s svojim svežim zvokom, ki je odraz prenovljene zasedbe. Nov material se tako spogleduje z elektronskim new-wavom v stilu New Order in The Notwist, ki je kitaram odvzel nekaj ostrih robov, skladbam pa po novem tempo narekuje ritem mašina. Pogumna poteza skupine, ki si je za svoj četrti album drznila spremeniti svoj zvok ter s tem razširiti svoj glasbeni izraz. Obeta se nam prava koncertna poslastica, ki je ne gre zamuditi!

https://bernayspropaganda.bandcamp.com/ 
https://www.facebook.com/bernayspropaganda 
https://www.youtube.com/watch?v=VUF7qHvPtkc (Laži me, laži me)


ŽEN

Zagrebška avdio-vizualna all-girl senzacija Žen, katere začetki segajo v leto 2009, slovi kot koncertna atrakcija, ki te popelje na barvito popotovanje s postanki na postajah psihadelije, post-rocka, indie rocka in shoegaza!

Žen s svojimi intrigantno prepletenimi inštrumentalnimi in vokalnimi aranžmaji, v povezavi s projekcijami tvori zaokroženo celoto, ki ne skriva svojih pop senzibilnosti in zveni skrajno sveže in dostopno, navkljub podtalni kompleksnosti njenih sestavnih delov. Žen so lansko jesen izdale svoj drugi album "Jantar" za dunajsko queer-feministično založbo Unrecords in francosko Vox Project, 
ki žanje odlične odzive. Hkrati pa punce s koncerti po Balkanu in srednji Evropi počasi, a vztrajno širijo krog zvestih fanoov.

https://www.facebook.com/xzenxzen/ 
https://xzen.bandcamp.com/ 
https://www.youtube.com/watch?v=AsJPEmTtC6c (Kraj početak)
https://www.youtube.com/watch?v=7emRo5U4nd8 (Žal)
https://www.youtube.com/watch?v=dOe41xYhicg (Igra protona elektrona i neutrona)


HOT TEARS

Molly Fischer ustvarja in nastopa pod imenom Hot Tears od leta 2012. Njene skladbe so nalezljive, hipnotične in ambientalne balade, iz katerih vejeta otožnost in ranljiv optimizem. Njen nastop je skromen, a hkrati poln izjemne prezence, saj poleg čudovitega petja in brenkanja na kitaro, istočasno igra tudi na bas boben in kraguljčke.
Na albumu "The Chorus" izdanem v začetku 2014 pri založbi Rumbletowne, jo na violončelu spremlja Erica Freas (RVIVR). Na koncertu bo predstavila tudi nove pesmi, ki bodo jeseni izšle na novem EP-ju.
Molly Fischer je glasbeno aktivna tudi v zasedbi Songs for Moms in kot so-organizatorka Queer Rock Campa v Olympiji, Washinghtonu in Girls Rock Campu v Oaklandu, Kaliforniji.

https://www.hothottears.com/
https://www.facebook.com/Hot-Tears-417943718276243/
http://hottears.bandcamp.com/
https://youtu.be/Cmcdi9sQJhU (Follow me)« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz