PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 10. september 2016

20:00 - Obletnica Metelkove
GROMKA CREW NA ODRU

Sobotno edicijo praznovanja metelkovskega rojstnega dne bo v Gromki obarvano z zvočnimi ekscesi s strani izvajalcev, ki imajo v svojih vrstah prelepe obraze članov kolektiva kluba Gromka.

Thunderbabies - rock'n'roll
 
Kolektiv, ki žge slovenske odre že od ranega leta 2002, očitno kaže na flirtanje s punk-rockom in garažnim rockom. Direktni no-bullshit rock brez nepotrebnih olepšav bo poskrbel za koncentrat prvinskega in "catchy" šusa. Thunderbabies je ime, na katerega se splača biti pozoren, ker bodo zagotovo pustili pečat še na marsikaterem odru.
 
The International r'n'r Circus - rock'n'roll/punk
 
Direkten punk'n'roll napad članov iz metelkovskih klubov pod imenom The International r'n'r Circus se ponaša z dobrodošlo kombinacijo spevnosti in udarnosti, ki zagarantira, da se njihove pesmi po prvem poslušanju za dolgo zasidrajo v ušesa.
 
Pujski Sreče - grindcore/folk/slabo
 
Primitivno, a ... primitivno. Zafrkantski kolektiv, ki se drži načela, da mora imeti album več minut, kot komadov, po dolgem času ponovno napada gromkin oder. Svoje pomanjkanje talenta skrivajo z implementacijo nemogočega vokala in harmonike, ki poje svoje viže čez grindersko obarvan šus. Kratko, a sladko.
 
CvetoRamšakBodiroža - krautdoom
 
Band, ki vedno igra z drugačno zasedbo članov in je v svojih živih nastopih imel vse od sestave dueta do sestave okteta. A poanta je vedno ista. Ponuditi repetitivno, a hipnotično ter masivno mantro, ki vedno šteje manj različnih tonov znotraj enega koncerta, kot pa ima članov.
 
Drobovina - crust/speed punk
 
Glasba skoraj tako grda, kot njeni člani. Udaren neandertalski šus s strani zamaskiranih članov, katerih identitete bodo za vedno ostale skrivnost.
 
Đornata - raw hc/crust
 
Simple, fast & good se bohoti napis na naslovnici prvega albuma in to je v bistvu to. Rohneči trio je kot zvest oldtimer na cesti. Preprost, hiter, zanesljiv in seveda hrupen.
 
Eruption - thrash metal
 
Že več kot 10 let kampirajo po slovenskih (in obče) odrih in ne kažejo nekih znakov upočasnjevanja. Starošolski bay-area thrash metal bager bo ponovno prihrumel na gromkin oder s karizmatičnim Bucotom na čelu in z njega vrgel zvočno nasilje v nebogljeno publiko.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz