PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 7. november 2016

20:30 - KiborgSpužva Büking
SUMA (SWE) + INHIBIS (SLO)

KSB in Škuc Buba predstavljata:

Suma (SWE) - sludge/doom/noise
https://www.facebook.com/sumanoise/?qsefr=1
http://sumanoise.bandcamp.com/

reference: Monolord, Conan, Dark Buddha Rising, Electric Wizard, Ramesses, Yob, Dopethrone
------------------------------------------------------------------------------------
"Če ti zvočniki vsaj enkrat ne zgnijejo, nisi dosegel nič v življenju," je rekel stari modrec ob vibracijah, ki so preglasile njegove modre besede, saj je zraven v nesramnih glasnostih nabijal švedski kvartet Suma, katerih zvok bi moral biti prepovedan v vsaj 78 % državah, če je kaj pravice na svetu. 

Ampak na srečo je ni.

Že 15 let kaznujejo ušesa širom oble z zvočno ekvivalenco apokalipse v najbolj zanemarjenem hlevu, ki zveni tako zlobno, da se še Satan skrije pod posteljo, stiskajoč svojo plišasto igračko vprašljivih oblik. Njihova glasba – polna gneva ter obupa, zavita v tančico hipnotične masivnosti in hrapavega glasu, ki zveni kot zasanjano hreščanje iz psihedeličnega tripa skozi pekel – v človeku vzbudi toliko duševnega nelagodja, da bi bilo že nespodobno, če se jih ne bi povabilo v domačni kotiček Gromke.

Šest let po izdaji prejšnjega albuma Ashes, ki ni ravno slovel po milosti, so mnenja, da je svet pripravljen na novo dozo tsunamija holesterola iz ojačevalcev in so tako ravnokar spustili nov album The Order Of Things nad nič hudega sluteč obstoj, ki ga lahko "strimnete" tukaj:
http://echoesanddust.com/2016/10/exclusive-album-stream-suma-the-order-of-things/

Najmlajši brat med albumi, in kot kaže tudi najbolj divji, nesramen in umazan od vseh, je približno tako spodoben kot klovn na pogrebu. Priporočam! In bodite hvaležni, da sem pri masivnem zvoku preskočil očitno sumo borec "šalo", ter zlizan izraz "suma sumarum".

Inhibis (SLO) – post-metal/sludge
https://www.facebook.com/Inhibis/
https://inhibis.bandcamp.com/

Reference: Isis, Dub Trio, Bongripper
 


kontakt: space.coitus@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz