PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 3. november 2016

21:00 - Koncert
OORAL SEA (Slo) + BURAN (Slo) / Borka

Predlani Brecelj, lani Moveknowledgement. Pa s čim vam lahko še postrežemo!? Letos se vračamo h koreninam, saj bomo gostili dva nekoliko manj uveljavljena ansambla. Boke pa boste razmigali ob hudih beatih, čeknite spodaj :).


◉ DJ BORKA
Borka je ljubljanski glasbenik in producent, DJ, urednik, publicist, organizator klubskih dogodkov. Kot DJ je v zadnjih 15-ih letih nastopal tako v domačih kot tujih klubih. V različnih projektih in serijah elektronske glasbe je sodeloval v didžejevskem tandemu Borka in Bakto. Oba DJ-a, Borka in Bakto, z bobnarjem Marjanom Staničem sodelujeta in ustvarjata v zasedbi Jimmy Barka Experience. Je tudi sokreator Zelenega sonca in Tetkinih radosti.
Njegov novi album ”Player Piano” je 16. septembra 2016 izšel pri založbi rx:tx.

Tetkine radosti YT <> https://youtu.be/kgJUm6fbtr0
Soundcloud <> https://soundcloud.com/borka/cest-jolie-la-campagne
Predstavitev albuma <> http://val202.rtvslo.si/2016/09/na-piedestal-borka-player-piano-premiera/

◉ OORAL SEA
Slavc in Bufo sta odpulena in to je vse kar bomo povedal. YT posnetek pove tisoč slik, poglejte si sami.

V živo <> https://www.youtube.com/watch?v=ugG8XWGFJNE
FB <> https://www.facebook.com/ooralseaband/
Bandcamp <> https://ooralsea.bandcamp.com/
YT <> https://www.youtube.com/watch?v=_pn63vCXeHk


◉ BURAN
Buran, po izstrelu iz matičnega goriškega kozmodroma, pluje po raznolikih zvočnih ozvezdjih. Izvajalce druži v kreativnem razmerju neizmerno navdušenje do sodobnih glasbenih prijemov, znanstvene fantastike in novejše zgodovine. Glasbeno zvočni navdih črpajo iz palete najrazličnejših vplivnih zvrsti, kot so Krautrock, Shoegaze, Ambient, Electro, Techno, Trance, Postpunk, Protopunk, Progressive rock, ect. Njihove zvočne kulise odlikuje pretočnost, izvajajajo namreč prostorno teksturirano glasbo z izbranimi zvočnimi učinki, ki na trenutke prej spominja na abstraktno likovno umetnost kot pa muziko, kljub temu pa ohranjajo čist »pop« pristop v ritmiki in dostopnosti del.

Soundcloud <> https://soundcloud.com/burannn

► Pridte ga pržit! ◀︎« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz