PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA













sreda, 1. februar 2017

21:00 - Koncert
OvO (ita) + MARKO KARLOVČEC (slo)

OvO je med dolgotrajnejšimi, silno aktivnimi in najboljšimi bendi z mednarodne noisy rock scene. Lahko celo rečemo, da je zasedba spričo več ko 900 nastopov zelo znana, marsikje celo kultna. Tako tudi na Metelkovi, kjer jo poznamo že zelo dolgo ... A po relativno daljšem času se vrača k nam, spet v Gromko, kjer se je tudi predstavila prvič.

OvO odlikuje tudi razburljiva in obsežna fonografija, v kateri najdemo obilico albumov, singelc, sodelovanj, kompilacijskih edicij, DVDjev, predvsem pa izvirno in unikatno muziko. OvO je duo, v katerem nastopata mala obsedena vokalistka in kitaristka (Stefania Pedretti) in krepak bobnar (Bruno Dorella), ki na svoj žepni komplet igra kakor na precej obsežnejšo metalsko baterijo. Njuni glasbeni performansi-koncerti-nastopi so legendarni, užila pa jih je že vsa klubska Evropa, Severna Amerika, Mehika in Azija, precejkrat sta igrala tudi na pomembnih festivalih.

Muziko OvO je zelo težko katalogizirati, kategorizirati - ni niti noise niti metal, ni niti doom niti punk, ni rock'n'roll, pa vendarle po malem vsebuje marsikaj od naštetega. Zagotovo ni free, ni avant, ni improvizacija - OvO sta kratko malo neumestljiva!

Po nekaj uvodnih ploščah za njuno lastno založbo Bar La Muerte sta OvO izdala albume pri dveh legendarnih ameriških (Load Records in Blossoming Noise), dva albuma pa sta izšla tudi pri založbi Supernatural Cat. Njun najnovejši album Creatura te dni izide pri Dio Drone. OvO sta sodelovala z najpomembnejšimi protagonisti, protagonistkami na polju sodobnega eksperimentalnega rocka, delala sta že tako za kino (Frankenstein, Nosferatu) kakor za teater (Lenzova predstava Aeneis V.).



OvO s svežim albumom Creatura nadaljuje in poglablja raziskovanje, kakor mešanje udarne muzike in elektrofonije podati čimbolj naravno in osebno  - na sceni sta že 18 let obenem tudi dovolj skrivnosten objekt.

Diskografija (albumi):

2016 Creatura (DioDrone)
2013 Abisso (Supernatural Cat)
2011 Cor Cordium (Supernatural Cat)
2008 CroceVia (Load)
2006 Miastenia (Load)
2004 Cicatrici (Bar La Muerte)
2002 Vae Victis (Bar La Muerte)
2001 Assassine (Bar La Muerte)

 

Sodelovanja:

OvO/Nadja - The Life and Death of a Wasp (2010 Bis Aufs Messer)
OvO RMXD by Daniele Brusaschetto (2009 Blossoming Noise)
OvO/Rollerball - My First Cowboy (2002 Bar La Muerte)

OvO sta snemala in si delila oder z naslednjo plejado muzičistk, muzičistov: Nadja, KK Null, Thurston Moore, Jim O’Rourke,Godflesh, Ufomammut, Jesu, Rollerball, Thrones, SubArachnoidSpace, Zeni Geva, Lightning Bolt, Sleepytime Gorilla Museum, Estradasphere, Steve McKay, Trencher, Ludicra, Bill Horist, USA Is a Monster, White Mice, Cock ESP, Bastard Noise, Zu, Larsen, Kill Me Tomorrow, Murder Junkies, Jarboe, A Hawk and a Hacksaw, Gnaw, Acid Mothers Temple, The Body, Psychic TV ...

web http://ovolive.blogspot.it/

FB https://www.facebook.com/OvO666

bandcamp http://ovomusic.bandcamp.com/

 

Video “Satanam” z najnovejšega albuma Creatura:
https://www.youtube.com/watch?v=ohDPRWKSd4A


Nekaj drugih videov:

OvO - "tokoloshi"
https://youtu.be/28UZcgQ9gN8

OvO - "I Cannibali"
https://youtu.be/1gkzkty-eSk

OvO - "Harmonia macrocosmica" (v živo)
https://youtu.be/yYLfM0v2h48

OvO - koncert v Shenzhenu, Kitajska
https://youtu.be/BMjM3xTkS7I

 

+

 

MARKO KARLOVČEC (slo) - altovski saksofon, glas, feedback, tekst

solističen noiz recital

http://botanicrecords.bandcamp.com/album/sovra-nik-ki-ne-pozna-meseca
https://www.youtube.com/watch?v=plvY2BgsBEY



Izraslo iz plošče Sovražnik, ki ne pozna meseca ... Ta je bila prej, ravne linije so laž, tri nevralgične krožnice dobljene v sanjah, ulegle na katranski premaz hrbtišča, (perpetualna) sondaža materničnih žalosti / paradigma skrbi / o sanjah in ploskosti // OV



« nazaj

komentarji







MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]




layout:vax - 2008 - code:primz