PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 23. marec 2017

21:00 - R.A.F.A.L.
RIISTETYT (Finska) + NULLA OSTA (Hr)

Riistetyt spadajo med smetano kultne finske punk scene, njihove izdaje se smatrajo za klasike, ki so doživele številne ponatise.  Skupaj s Terveet Kädet, Appendix, Kaaos, Rattus in dr. so zakoličili specifičen intenziven kaotično brutalen hc zven, ki postane značilen za finski hc punk.

Riistetyt so nastali častljivega leta 1981 v mestu Tampere na Finskem. Leto pred tem je ekipa delovala pod imenom Cadgers, ki ga najdete na split ploščku s Kaaos. Po preimenovanju v Izkoriščane, kar je prevod besede riistetyt, izdajo 7' Laki Ja Järjestys ( Zakon in red,1981), ki postane eden od temeljnih albumov zgodnjega hard corea na splošno. V letih 1982 in 1982 izdajo še dva vinila (Valtion Vankina/Državni zapornik  in Skitsofrenia/Shizofrenija). Od leta 1985 do 1999 sledi premor, nakar ponovno zagrabijo inštrumente, se podajo na podzemne odre in leta 2000 povijejo 7' Tervetuloa Kuolema (Dobrodošli v smrt), turajo po Evropi, Ameriki in Braziliji, vmes pa izdajo še kup albumov, 7', kaset, ponatisov (med drugimi: Kuka Valehtelee?/Kdo laže?, 2002, Orjat Ja Kurjat/Sužnji in zatirani, 2003, Kahleet/Verige, 2005,  Kuolonhymnejä (ne znamo prevest), 2010,  Korppien Paraati/Parada krokarjev, 2013 in Valaistuneet/Silminnäkijä/Razsvetljeni/ Očevidci, 2014).

Trenutno postavo benda tvorijo Laze na vokalu (Holy Dolls / Pyhät Nuket, Gang Bang DC, Ääritila), basist Piise (CNT, Lihasade, Positive Negative, Kohu 63, Punk Lurex OK, Basta Basta, Dead Bobrikov), kitarist Vege (Vapaus, Peruutus, Positive Negative), nedavno pa so zamenjali bobnjara Perttu (Ehtoollinen, Absurd Attitude, Unkind, Pause, Pirkanpojat, Ensam, Anti-Kontrol), ki si je poškodoval roko.

Rafalova postojanka se že utaplja v navdušenju, saj imamo redko priložnost, da doživimo 80's finski  thrash hc punk v živo.

https://www.riistetyt.com
https://www.facebook.com/Riistetyt
https://soundcloud.com/riistetyt

Puljski Nulla Osta, dvobasna pošast, igra že več kot 10 let. Združili so se pod imenom Tutta Forza, se po nekaj letih preimenovali v Nullo Osto in začeli igrati grob hc punk, kjer namesto kitare udriha dodaten bas. Odigrali so nešteto koncertov, bili na 6 evropskih turnejah ter eni brazilski. Po daljši pavzi so se zopet podali na odre in kot vedno že vemo, da nas čaka odličen nabrijan nastop.

Diskografija

FB stran: https://www.facebook.com/Nulla-Osta-181568481926014/?fref=ts


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz