PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAsreda, 24. maj 2017

21:00 - Defonija
BAD TEMPERED (slo / švi)

BAD TEMPERED (slo / švi)

Pia Podgornik - altovski saksofon

Éloi Calame - basovski klarinet, klarinet

Pihalni duo Bad Tempered se spogleduje z avtorskimi mikrotonalnimi kompozicijami in svobodno improvizacijo. Duo s koreninami pol v Sloveniji in pol v Švici raziskuje meje neobičajne inštrumentacije dvojih pihal, ki odpira pot svežim improvizacijskim okvirom, v katere se primešajo alikvoti, elementi ljudske glasbe in neomejen elan. Pia Podgornik bo na našem odru le en dan po diplomskem nastopu na jazzovskem oddelku Konservatorija v Amsterdamu!

Pia Podgornik (1993, Celovec, Avstrija) je slovenska saksofonistka in skladateljica, ki trenutno živi in študira v Amsterdamu na Nizozemskem. Vodi mednarodni zasedbi LORE in Bad Tempered ter multidisciplinaren projekt Woman Orange. Je aktivna članica amsterdamske improvizatorske scene in organizatorka tamkajšnjega koncertnega sklopa Nausicaa.

Éloi Calame (1992, Ženeva, Švica) je klarinetist, basovski klarinetist in baritonski saksofonist, ki je svoje znanje o klasični, jazzovski, improvizirani in afriški godbi spopolnjeval na konservatorijih v Ženevi, Amsterdamu in Bernu, kjer svoj študij trenutno zaključuje. Kot član različnih skupin redno nastopa po Evropi.

Troje odsekov z njunega amsterdamskega špila ("Nr. 1", "Duet for Three Voices", "Almost Unisono"):

 

Defonijo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo.


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz