PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 10. marec 2017

22:00 - Festival Rdeče zore
BLACK HEART (At) + ME & JANE DO (at) /w DJ Marcelle/Another Nice Mess (Nl) in DJane Desa

Black Heart (Dunaj, Avstrija)
Pod imenom Black Heart se skriva dunajska glasbenica in producentka Corina Cinkl. Že od najstniških let je delovala v najrazličnejših glasbenih skupinah, s katerimi je koncertirala po Evropi, Black Heart pa predstavlja njen solo projekt. Glasbeno jo lahko uvrstimo v temačen pop oziroma dark wave, ki pod precejšnjim vplivom grške mitologije lirično raziskuje teme o ljubezni, izgubi in hrepenenju.

Povezave:

https://blackheartofficial.wordpress.com/
https://www.facebook.com/black.heart.official.music/
https://soundcloud.com/blackheart-official/

Me & Jane Doe (Dunaj, Avstrija)
Me & Jane Doe je trio, v katerem so ljubezen do new wave-a in triphopa našle didžejka techno glasbe, burleskna plesalka in pankerica. Tako je nastal kvirovsko-feminističen dark wave. Svojo glasbo primerjajo z zmrzaljo v temnem gozdu, močnim parfumom, tuljenjem volkov ob mraku in z dobrim seksom v stranišču hotelskega bara. Obljubljajo hipnotičen nastop, ki bo pričaral noč omame. Nastopile so že na feminističnih in kvirovskih dogodkih kot sta dunajska parada ponosa in graški Ladyfest.

Povezave:

https://kimlabel.bandcamp.com/album/me-jane-doe
http://me-and-jane-doe.tumblr.com
https://www.facebook.com/ME-and-JANE-DOE-292728187419542/
https://www.soundcloud.com/meandjanedoe

DJ Marcelle/Another Nice Mess (Amsterdam, Nizozemska)
Nizozemska didžejka in producentka Marcelle/Another Nice Mess je že prava veteranka klubskih odrov, saj na njih nastopa že preko 30 let. Poleg tega gostuje tudi na različnih radijskih postajah z oddajami, kjer predvaja eklektičen nabor glasbe. Njena glasbena kolekcija šteje več kot 20.000 plošč. S svojevrstnim didžejanjem se izogiba didžejskim klišejem in konvencionalnim pravilom. Poigrava se z glasbenimi pričakovanji in vlogami: zvoke iz okolja spaja z avantgardnim hrupom, živalske zvoke miksa s technom, free jazzom, čudaškim hip-hopom, najbolj hip elektroniko, novodobno plesno afriško glasbo, dubstepom, dancehallom in še z veliko drugimi obskurnimi stili. In kot, da to ni že dovolj ekscentrično, na odru obvladuje kar 3 gramofone!

Povezave:
www.anothernicemess.com
www.soundcloud.com/marcelle
http://vimeo.com/106835017
https://www.youtube.com/watch?v=flsH5gsW8Q4

Noč bo zaključila DJane Desa.

Organizacija: Rdeče zore
Koprodukcija: GRRRLS Kulturverein Graz (Gradec, Avstrija)
Soorganizacija:  Klub Gromka« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz