PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 14. marec 2017

21:00 - Metabonma
Godalni kvartet Furiant (Stefano Mesaglio - Italija, Vlad Popescu - Romunija, Gregor Hrabar - Slovenija, Nika Švarc - Slovenija)

Klasična glasba

Povezavi: https://www.furiantquartet.com/

https://vimeo.com/49278530

Organizacija: KUD Mreža

---

Godalni Kvartet Furiant je bil ustanovljen leta 2011. Člani kvarteta so študirali komorno glasbo na Koroškem Deželnem Konservatoriju v Celovcu v razredu profesorice Elisabeth Fister, od oktobra 2013 pa so študenti magistrskega  študija na Visoki šoli za glasbo “Hanns Eisler“ v Berlinu v razredu profesorja Eberharda Feltza in Tima Voglerja.

Za njimi so že številni koncerti v Sloveniji (Lent, Imago, Ursus), Avstriji (snemanje za ÖRF, St. Paul Kultursommer, Wörthersee Classics), Južni Afriki (Mednarodni festival Stellenbosch), Italiji (Cividale Music Festival), Fraciji (Aix-en-Provence festival), Španiji (Mednarodni festival Vic), Nemčiji (Gezeiten Konzerte, Bodensee Festival) in Romuniji (Zilele Musicii Oravita), na Nizozemskem (Stift Festival).

Pomembne glasbene impulze  so pridobili z izpopolnjevanjem pri največjih glasbenikih našega časa, kot so Gerhard Schulz, Heime Müller, Johannes Meissl, Daniel Rowland, Jürgen Kussmaul, Rainer Schmidt, Luc-Marie Aguera, člani Belcea kvarteta, Kuss kvarteta in kvarteta Casals.

Maja 2012 so prejeli nagrado na Mednarodnem tekmovanju za komorno glasbo v Majanu (Italija) in postali štipendisti organizacije Yehudi Menuhin Live Music Now e.V. v Celovcu in kasneje v Berlinu. Redno se udeležujejo mojstrskih tečajev za komorno glasbo, ki jih organizira Visoka šola za glasbo “Hanns Eisler“ Berlin, poletnega kampusa za komorno glasbo v Weikersheimu, ki ga organizira Glasbena mladina Nemčije. Leta 2013 so bili sprejeti v ChamberStudio at King’s Place v Londonu. Maja 2014 in marca 2015 so nastopili v koncertnem ciklu “Slow Listening”, ki ga prireja HfM “Hanns Eisler” v Berlinu.

Novembra 2015 je bil kvartet nagrajen s prvo nagrado in nagrado publike v Hannovru na tekmovanju ''Hannovrska borza glasbenih talentov'', oktobra 2016 je kvartet prejel nagrado na tekmovanju ''Irene-Steels-Wilsing'' za mlade evropske godalne kvartete, novembra pa so člani kvarteta postali zmagovalci tekmovanja ''Boris Pergamenščikov'' v Berlinu.

Foto: Mark Prelec za Warehouse Collective

Povezavi: https://www.furiantquartet.com/

https://vimeo.com/49278530« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz