PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 8. maj 2017

20:00 - Specialka
CINDY LEE (Kanada, Maple Death Records)

 Kaj je in kaj ni Cindy Lee? Potem, ko je bend Women praktično razpadel na odru, sta se brata Flegel razšla. Matt je ustanovil zasedbo Viet Cong pozneje preimenovano v Preoccupations, Pat, sicer frontman benda Women pa se je dokončno predal srcelomeči Cindy Lee. 

Cindy Lee je temačna, intenzivna in eksperimentalna pot lepote, pobega, obžalovanj in izgub. Je v meglo zavita skrivnost, ki je obenem jasna in prijetna ter srhljivo nalezljiva. Zaznamujeta jo dva izida: “Act of Tenderness” in “Malenkost”. Prvega je leta 2015 Stereogum posadil na prvo mesto čudovite lestvice “Not On Spotify: 10 Great Off-The-Grid, Unofficial, Or Self-Released Albums Of 2015”, medtem, ko je eden najvplivnejših blogov naših glasbenih časov - Gorilla vs. Bear, kar oba albuma uvrstil na svojo lestvico 50. najboljših plošč leta 2015. 

Album “Malenkost” je založba Maple Death Records izbrala za prvega v svoji novi seriji ponovnih izidov. Potem, ko so vse kasetne izdaje že davno pošle, bo “Malenkost” prvič zapisan na vinilu 7. aprila, z dodatkom - skladbo A Message From The Aching Sky. 

Cindy Lee odpira vrata in kliče v samosvoj svet no wava, doo-woopa in hrupa. 

www/ http://www.geocities.ws/ccqsk/
Malenkost reissue/ www.mapledeathrecords.com/releases/mdr015/
“Act of Tenderness”/ https://tinyurl.com/actoftenderness
“Malenkost”/ https://tinyurl.com/malenkost

Gorilla vs Bear/ http://www.gorillavsbear.net/gorilla-vs-bears-albums-of-2015/
Stereogum/ http://www.stereogum.com/1850633/not-on-spotify-10-great-off-the-grid-unofficial-or-self-released-albums-of-2015/franchises/2015-in-review/

http://specialka1.tumblr.com/« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz