PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 8. maj 2017

20:00 - Specialka
CINDY LEE (Can) + THE LUYAS (Can) + DENIS KATANEC (Hr)

Tokrat specializiramo kar v ponedeljek. Da se teden lažje začne!


CINDY LEE (Maple Death Records, Kanada)

Kaj je in kaj ni Cindy Lee? Potem, ko je bend Women praktično razpadel na odru, sta se brata Flegel razšla. Matt je ustanovil zasedbo Viet Cong pozneje preimenovano v Preoccupations, Pat, sicer frontman benda Women pa se je dokončno predal srcelomeči Cindy Lee.

Cindy Lee je temačna, intenzivna in eksperimentalna pot lepote, pobega, obžalovanj in izgub. Je v meglo zavita skrivnost, ki je obenem jasna in prijetna ter srhljivo nalezljiva. Zaznamujeta jo dva izida: “Act of Tenderness” in “Malenkost”. Prvega je leta 2015 Stereogum posadil na prvo mesto čudovite lestvice “Not On Spotify: 10 Great Off-The-Grid, Unofficial, Or Self-Released Albums Of 2015”, medtem, ko je eden najvplivnejših blogov naših glasbenih časov - Gorilla vs. Bear, kar oba albuma uvrstil na svojo lestvico 50. najboljših plošč leta 2015.

Album “Malenkost” je založba Maple Death izbrala za prvega v svoji novi seriji ponovnih izidov. Potem, ko so vse kasetne izdaje že davno pošle, bo “Malenkost” prvič zapisan na vinilu 7. aprila, z dodatkom - skladbo A Message From The Aching Sky.

Cindy Lee odpira vrata in kliče v samosvoj svet no wava, doo-woopa in hrupa.

WWW: http://www.geocities.ws/ccqsk/
ALBUM “Malenkost”: www.mapledeathrecords.com/releases/mdr015/
ALBUM “Act of Tenderness”/ https://tinyurl.com/actoftenderness

THE LUYAS (Paper Bag Records, Kanada)

Še en skrit kanadski biser, ki sicer s prekinitvami obstaja že dobro desetletje, a je vmes iz tria prerasel v sekstet. Letošnji album “Human Voicings” je očarljiv izlet, ki dinamiko gradi nekje med atmosferičnim indiejem in krautrockom, ne boji se nenadnih preobratov in je lahko en hip prijetno topel, drug hip pa hladen ter temačen.

VIDEO “Self-Unemployed”: https://www.youtube.com/watch?v=zYxEVAOiBUs
VIDEO “Says You”: https://www.youtube.com/watch?v=TkMNCbzwzGk
ALBUM “Human Voicings”: https://theluyas.bandcamp.com/

DENIS KATANEC (Hrvaška)

Denis je brez dvoma eden najposebnejših kantavtorjev regije. Njegov razpoznaven glas zaznamuje vse njegove projekte: Felon, Okanagan LTD in Klinika DK. Posnel je kopico albumov - od bendovskih do eksperimentalne serije “Sveska bijednih”, ko je albume napisal in posnel v 24 urah. Tokrat prihaja sam, v slečeni in iskreni solo izvedbi.

VIDEO “Jedra”: https://www.youtube.com/watch?v=wdvdbTnqX4E
VIDEO “noir.am sessions”: https://www.youtube.com/watch?v=BpQ2tmdKjr4&
DISKOGRAFIJA: https://deniskatanec.bandcamp.com/music

VSTOPNINA: 7 E z rezervacijo na specialka.events@gmail.com / 10 E na dan koncerta

http://specialka1.tumblr.com/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz