PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 27. maj 2017

20:00 -
Omizje in koncert: OD BESED do UŠES

Slovenija ima kljub svoji majhnosti prisotnih veliko različnih glasbenih žanrov in scen, ki se aktivno razvijajo že vrsto let. Zaradi majhnega in specifičnega trga, ki ga naša država ponuja, pa bolj alternativni, novi, kontroverzni žanri ostanejo skriti. Kljub temu, se je v preteklih letih alternativna glasbena scena kot jo poznamo danes začela množično razvijati in odkrivati določene nove smernice, ki so se razmahnile med mladim občinstvom in prevzele tudi tiste, ki so se vztrajno obračali od trapa, repa in elektronske glasbe. Na tej okrogli mizi bi se dotaknili problematik, povezanih z glasbenim elitizmom, avtorskimi pravicami, ciljno publiko in spremembi le –te in platformah primernih za promocijo, s katerimi so se, ter se še vedno soočajo artisti bolj alternativnih žanrov prisotnih na slovenski sceni. 

 
Gostje okrogle mize bodo Janez Križaj – glasbeni producent in oblikovalec zvoka, Dj Hilton Paris, Dj SunnySun, Damijan Kovačič – poznan kot Ledeni Denile in Jernej Kaluža z Radia študent.
Moderatorka okrogle mize pa bo Jera Topolovec, študentka 2. letnika Kulturologije.
 
Po okrogli mizi bo sledil še koncert, na katerem bodo nastopili: MC Wnde, Ledeni in $MeR† ß0H∀ inu ؆RØkkk
Za glasbo pa bodo poskrbeli:
- YoungSanci
- SNIF kolektiv
 
Avtor: Vid Topolovec
 
Dogodek organizira Socioklub, vstop je prost.
 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz