PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 21. september 2017

22:30 - Koncert
VASKO ATANASOVSKI TRIO (Slo): ZADNJI DAN POLETJA

Zasedba:

Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala
 
High Energy Vitamin Music
 
...»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer
 
»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo
 
»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent
 
LISTEN ON SOUNDCLOUD
 
LISTEN ON YOUTUBE
 
Foto: Tone Štamcar
 
Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album »Come To Me«, sledila pa sta še dva: »Feel« in lansko leto izdan »The Scissors«. Albumi so poželi izjemne kritike in močno zaznamovali Slovenski in tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem, Makedoniji in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski in Hong Kongu, podali pa so se tudi v London, Nemčijo, Slovaško ter daljšo turnejo po Argentini.
 
Trio, ki ga sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja, s svojimi energičnimi in ekstatičnimi nastopi, vabijo k plesu in stoječim ovacijam. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. S pozitivnimi glasbenimi vibracijami, že sedmo leto, uspešno osvajajo rock, jazz in world music odre.
 
 
Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski...), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšenj del sveta.Do se daj je izdal že 15 avtorskih albumov, pred dvemi leti pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album 'Best of Vasko Atanasovski', kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz