PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 8. november 2017

20:00 - Gledališče zatiranih
Zatiranje v Gromki: Nova sošolka

 Novembrski program Zatiranja v Gromki prinaša forumsko predstavo iz projekta Predsodki, stereotipi in medvrstniško nasilje. 

Že ime projekta pove, katere so glavne teme, ki jih obravnava. Gre za sklop delavnic, ki se izvaja po ljubljanskih srednjih šolah in sicer po pristopu forumskega gledališča. Učencem – po enemu razredu naenkrat – odigramo kratko predstavo o različnih oblikah nasilja in diskriminacije, ki se pojavljajo v okviru srednješolske populacije. Sledi pogovor na to temo, kjer ugotavljamo, koliko imajo dijaki izkušenj in znanja v povezavi z medvrstniškim nasiljem. Nato pa je čas, učenci postanejo gledigralci in stopijo na oder ter poskušajo spremeniti našo zgodbo, tako da bi se končala drugače, bolje, predvsem pa brez nasilja. 

S takšnim pristopom skušamo učencem približati problematiko in jih pripraviti, da se aktivno angažirajo v reševanju nasilnih situacij, s katerimi se soočajo v življenju. Odzivi so za zdaj zelo dobri in kaže, da jim je drugačen, bolj participatoren pristop blizu.

Na predstavitvi v Gromi bomo odigrali predstavo in predstavili naše delo, nato pa se lahko razvije debata tudi o sodobnih pristopih v izobraževanju. 

Dogodek je še posebej namenjen vsem -oginjam in -ogom, ki delate z mladostniki.

Produkcija: KUD Transformator
Koprodukcija: Društvo SPREMEMBA.si

Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana - oddelek za mladino.

 

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/183855228848572/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz