PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 20. januar 2018

21:00 - R.A.F.A.L.
TROBECOVE KRUŠNE PEČI (Hr) + 2/3 SOR (Idrija)

 TROBECOVE KRUŠNE PEĆI (Hr/Slo)

"... Five greying middle aged men take the stage and then detonate. .. It’s like opening a time capsule from 1980 but one that feels more urgent and vital now than when it was first played."
John Robb, louderthanwar.com/buzzcocks-trobecove-krusne-peci-superuho-festival-live-review/

Trobecove krušne peći - hrvaški avantgardni postpunk bend iz Zagreba poimenovan po najbolj znanem serijskem morilcu iz takratne Jugoslavije. Skupina je delovala od 1981. do 1987. leta. Glasbeni kritiki jih uvrščajo v alternativni rock, post-punk/art rock, noise in no wave. Trobecove Krušne Peći se vrsto let ukvarjajo z analiziranjem zla in skozi umetnost delujejo zoper njega, zavedajoč se, da sta kolektivni in individualni um prešla v stanje duhovnega negativizma, v katerem se vsi vzvodi družbene moči uporabljajo za dominacijo in zasužnjevanje ljudi.

Leta 1987 izdajo live album 'Ta krvava prošlost' pod etiketo Produkcija Slovenija,  leta 1992 pa izdajo kaseto naslovljeno '85, pod etiketo Kekere Aquarium. Posneto v studiu Boruta Činča (Buldožer), v Ljubljani od 9. do 16. 04. 1985. Leta 2013 se ponovo zberejo in objavijo kompilacijski paket 'S mukom žvaču  trubadurov vrat', kjer sodeluje celo 37 založnikov hrvaške alternativne založniške scene. Od takrat aktivno ustvarjajo in koncertirajo. Januarja 2017 Trobecove krušne peći izdajo nov vinil pod imenom ETHER, s pretežno novimi skladbami, posnet v živo v splitskem klubu KOCKA. Klaustrofobično atmosfero ETHER-a spremljajo psihodelične ilustracije kitarista Vinski Ivana.
https://trobecovekrusnepeci.bandcamp.com/
https://www.discogs.com/artist/1089369-Trobecove-Kru%C5%A1ne-Pe%C4%87i

2/3 S.O.R. (Idrija) 
S.O.R. so nastali leta 1984 kot  prvi HC bend v Idriji in tako nadaljevali punk zgodbo sokameradov Kuzl in Šunda. Aktivni so bili vse do 1988, njihova zapuščina pa je album 'Sistem organizirane regresije', ki je izšel pri NE Records.  Od 2014 se zgodba S.O.R. nadaljuje, tokrat preoblikovani različici. Trenutno so se poimenovali z 'delovnim' imenom 2/3 S.O.R. dokler, kot pravijo, se ne spomnijo česa novega. 
https://www.youtube.com/watch?v=2nHP3dL_PVw
https://www.youtube.com/watch?v=wydMYliLpM0« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz