PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAsobota, 21. april 2018

20:00 - ANTIFA FEST
XVII. ANTIFA FEST: MOTRON (It) + ZËNE (It) + NULLA OSTA (Hr) (JALLA JALLA)

 Antifašistični festival 

(skupnostni festival boja za življenje brez sovraštva, zatiranja in revščine)

Letošnji tradicionalni antifašistični festival bo potekal med 19. in 21. aprilom na AKC Metelkova mestu. Na njem bo prostor za spomine, opomine in za premisleke o sedanjosti, predvsem pa za to, da ponovno pokažemo, da je Ljubljana antifašistično mesto. Vanjo so vsepovsod vtkane zgodbe tako sedanjih kot zgodovinskih antifašističnih bojev, za katere je maskotam na oblasti vedno bolj vseeno. Novo-stari obrazi, ki nas ropajo socialnih pravic in možnosti za dostojno življenje, nas brez sramu pitajo z vrednotami nacionalizma, nevednosti, arogance in sovraštva. Režim modernega totalitarizma pod taktirko ekstremnega centra vsepovsod proizvaja teror, ponižanja, zlorabe, depresijo, fatalizem. Njegov uraden jezik je cinizem, njegova metoda nenehno ustvarjanje seznama nezaželenih, na katerem se lahko znajdeš zaradi spola, jezika, dokumentov, oblike izražanja seksualnosti, odtenka barve kože, poguma, družbene angažiranosti in še česa. V tej novi družbeni pokrajini, v mnogočem ukrojeni po meri vladavine kapitala, ko si novi fašizem nadeva različna skrita in odkrita oblačila, vztrajanje na trdnih tleh antifašizma pomeni vztrajanje na vrednotah najbolj osnovne človečnosti, na vrednotah socialne pravičnosti, svobode in enakosti. Tako v gozdovih partizanske Jelovice v zimi 1942 kot v revolucionarni Rojavi 2018. Vsak med nami, vsepovsod po svetu, ima pravico do dostojanstvenega življenja ne glede na kraj rojstva, papirje, morebitna verska prepričanja ali spol. Proti institucionalnemu fašizmu ekstremnega centra in uličnem nasilju gradimo skupnost solidarnosti, učenja in spoštovanja. Proti ideologiji sovraštva s festivalom življenja. Ljubljana je antifašistično mesto. 

SOBOTNI PROGRAM SE ODVIJA PRED IN V JALLI JALLI!!!!

 

MOTRON

Italijanski bend iz manjšega mesta Varese, blizu Milana, ki združuje člane skupin Kontatto, Miseria, Campus Sterminii in PioggiaNera. Preigravajo mešanico surovega crusta, d-beata in rock'n'rolla, navdih dobivajo iz legendarnih skupin kot so Motorhead, Extreme Noise Terror, Inepsy, Hiatus, Discharge in drugi. Igrati so začeli leta 2012, 2013 že izdali prvi demo, 2015 pa LP z naslovom Eternal Headache.  Člani so bili aktivni v skvotu Telos do leta 2014, ko so ga eviktirali, še danes pa vlagajo energijo in svoj prosti čas v DIY punk sceno v Milanu, kjer organizirajo koncerte in benefite. Kot sami pravijo: Odprite pivo in se pripravite na peklenski svet obupa, smrti, besa in pijače! Raw and Roll!
https://motron.bandcamp.com/album/demo-2013
https://www.facebook.com/motronrawnroll/

ZËNE

Mlad italijanski bend, ki je nastal leta 2016 iz pepela Peste, Iktus in Deathrain. Odigrali so veliko koncertov v regiji Veneto in ostalih skvotih po severni Italiji ter se trudijo ohraniti živo underground sceno! Igrajo old school r'n'r s punk attitudom, saj zvenijo kot mix English Dogs in Motorhead v d-beat'n'roll verziji. Januarja 2018 so izdali svoj prvi album! Metalpunk'n'roll!!! 
https://www.facebook.com/zenernraccaci/
https://zenernr.bandcamp.com/releases


NULLA OSTA 

Puljski Nulla Osta, dvobasna pošast, igra že več kot 10 let. Združili so se pod imenom Tutta Forza, se po nekaj letih preimenovali v Nullo Osto in začeli igrati grob hc punk, kjer namesto kitare udriha dodaten bas. Odigrali so nešteto koncertov, bili na 6 evropskih turnejah ter eni brazilski. Po daljši pavzi so se zopet podali na odre in kot vedno že vemo, da nas čaka odličen nabrijan nastop.
https://www.facebook.com/Nulla-Osta-181568481926014/?fref=ts

 Po koncertu muziko vrti LISKO.

 

 « nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz