PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 19. maj 2018

21:00 - Koncert
PTIČJI MOZAK PARTY - SsmKOSK, BRGS, BINE

Ob izidu celovečerca Ptičji Mozak za založbo Zvočni Prepihi, domačega ambasadorja poezije in zvoka Blaža Božiča aka SsmKOSKa, si lomimo vratove, po njegovi miniturneji po Nemčiji, v domačem Klubu Gromka, kjer se rob še vedno brusi redno. 

 
SsmKOSK je na album zabeležil zvok obdobja jeseni 2017 do pomladi 2018. Z radikalnim glitchanjem, nelogičnimi rezi, vključitvijo govorjene besede in nasilnim mashanjem skuša sprevračati breakcorovsko osnovo in dokumentirati obdobje, v katerem so komadi nastajali.
 
Izidu plošče Ptičji Mozak se pridružuje nova plošča Free DBeat bobnarja Brgsa, ki se tokrat posveča osvobajanju ritma s pomočjo D.I.Y. modularnega sintetizatorja Veznik avtorja Staša Vrenka, ter ignorira metronom ob ostrem zvočnem rezu sint-pank-hopa.

Za ogrevanje in cvrčanje v ušesih, bo poskrbel lanski klubski maratonec Bine, Sara Bizzara pa vas bo z izborom divjih muzik držala v hrupu vse do jutra.
Lineup:

BINE - elektro akusitka, noise

Prijatelj radikalnega duha sodobne raziskovalne elektronike in elektroakustičnih eksperimentov, ki pod njegovimi prsti že kar malo blazno bezljajo, razpadajo, a se tudi blago ponovno sestavljajo vkup, odmevajo, piskajo in ja, tudi hreščijo. Novinec iz Mozirja nudi izjemno osredotočen pogled na glasbeni eksperiment z dolgo tradicijo ter izjemno plodnimi tlemi za vdiranje novih por sintetičnega tona in terenskega šuma.
Bine: https://www.youtube.com/watch?v=JVe99ZiAzec 
 

BRGS - Free DBeat - sinth-punk-hop - premierni nastop ob izidu plošče Free DBeat za založbo Zvočni Prepihi

Jaka Berger je eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev na slovenski sceni v zadnjih desetih letih. 2006 je posnel prvenec za italijansko založbo Splasch Records. Od 2014 do danes pripravlja glasbo za prepariran komplet bobnov, s katerim redno izdaja solistična dela, ki so redno objavljana v mednarodnih publikacijah za improvizirano glasbo. Razvija eksperimentalni projekt Partija z Matejem Stupico ter koncertira s skupinami Darla Smoking in Ludovik material. V letu 2015 je izdal ploščo kompozicije Treatise skladatelja Corneliusa Cardewa. V letu 2016 je izvedel avtorsko kompozicijo za desetčlanski orkester Tentet slišnega življenskega toka. 2017 je zaključil japonsko turnejo z VOB triom, s katerim je izdal drugo ploščo pri japonski založbi OOOSound, izdal ploščo s pianistko Marino Džukljev ter nastopal s Szilard Mezeiem in Samom Šalamonom.

https://brgstime.bandcamp.com/
 

SsmKOSK - breakcore, glitchcore, etnotrash -  nastop ob izidu plošče Ptičji Mozak za založbo Zvočni Prepihi

"Do kraja radikalizirana kombinacija cut-up brane poezije, breakcora, osiromašenega turbofolka in ostalih zvočnih najdenčkov se znotraj projekta SsmKOSK vpisuje v bogato zgodovino avantgardnih poskusov, ki jih oblikuje šele mesto nastanka, v svojem živem izrazu pa Blaž Božič spretno manevrira med obema koncema frekvenčnega spektra in v nasprotju z intuitivno mislijo povabi poslušalca na raztreščen ples. Zakaj pa ne? " Radio Študent 89,3 MHz - Klubski maraton 2017 

Blaž Božič aka SsmKOSK, rojen leta 1991 v Ljubljani. Obiskoval OŠ Dr. Vita Kraigherja in gimnazijo Ledina, nato pa zaključil študij starogrškega jezika in književnosti ter primerjalnega jezikoslovja. Objavil pesniške zbirke Grč (Edicija Demo, MIK, Kud Kentaver, 2011), Potem smo si vranice odprli na nežno valujoči livadi (@KUD France Prešeren Trnovo, 2013) in K območnim poročilom (Center za slovensko književnost, 2016), revijalno objavljal v Hiša poezije - Poetikon , Mentorju, reviji Paraliterarna organizacija IDIOT in na portalu Poiesis; svoje pesmi je prebiral na Mlade rime. Kot kitarist skupine nevem nevem in človek za projektom SsmKOSK je zavezan tudi glasbi in zvoku.

Ptičji Mozak singel komad: Prijatelji so me dvignili k soncu, ko sem izdal poletje

https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/ssmkosk-prijatelji-so-me-dvignili-k-soncu-ko-sem-izdal-poletje-single

https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/ssm-kosk

https://soundcloud.com/ssmkosk

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz