PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 15. april 2003

21:00 - Koncert
NOEMI + LOLITA

[b]NOEMI[eb]
razrazni večer poezije, itd. + izbira nočne glasbe po koncertu [b]Lolite[eb] ... (vstop na pesniški večer prost!)

23.00
Impro[b]LOLITA[eb]
HiEnergy Turbo Porno SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie Jaazz Band
[b]Primož Simončič[eb] - altovski-, sopranski saksofon
[b]Iztok "Izi" Vidmar[eb] - basovska kitara
[b]Marjan Stanič[eb] - bobni, tolkala
& kot gostje:
[b]Tomaž Grom[eb] - kontrabas, elektronika
[b]Jessica Lurie[eb] (Seattle, ZDA) - altovski-, tenorski saksofon
[b]Vencislav Blagoev[eb] (Bolgarija) - trobenta

Glasbena skupina Lolita deluje od l. 1987 na področju inštrumentalne glasbe (tolkala – električen bas – altovski in sopranski saksofon), v kateri so med seboj pomešani rock in balkanski ritmi, struktura skladb pa ima korenine v jazz oziroma jazz rock glasbi. V zasnovi nove avtorske zgoščenke z delovnim naslovom "Dolly - in memoriam" z letnico 2003 želijo člani skupine P. Simončič, I. Vidmar in M. Stani? preveriti in nadgraditi svoj dosedanji pristop k "skupinski improvizaciji". Le-ta je eden izmed temeljnih pristopov pri obdelavi glasbenega materiala in prevladuje nad individualno improvizacijo glasbenikov skupine. Avtorstvo skladb pri skupini je skupinsko – ritmične, melodične fragmente oblikujejo člani skupine v skladbe timsko, v skupinskem procesu oblikovanja, aranžiranja, rearanžiranja. Naslednja faza - faza preverjanja njihove glasbe - bo potekala na koncertih, kjer v neposredni komunikaciji med glasbeniki – glasba – poslušalci poteka faza čiščenja skladb. Lolitin glasbeni mikrokozmos je z muziko "Dolly– in memoriam" povezan v uporu proti profitabilnemu kloniranju muzike in na nekakšen rob, preprosteje – marginalija (divja roža). Po drugi strani pa izkoriščajo tkim. napredek, svetovni mrežni splet, na katerem se ujamejo na limanice (internet domačica lolita) tako lolitofili kot ljubitelji trde skorje – hardkora.

Kot po pravilu se pri skupini Lolita izmenično pojavljata obdobji bolj odprte glasbe, "navzven" usmerjenega muziciranja (zadnja CD plošča [i]Lulu[ei]), nato pa sledi zopet intimnejša faza avtorefleksije (npr Trnovskega orkestra ples) in taka (ekstremno) je/bo muzika "Dolly– in memoriam". Pri snovanju sodelujejo domači in tuji glasbeniki (tkim. naloga sprehodi po lj / walking chicks), ki radikalno posegajo v razpznavni "drive" skupine in s tem postavljajo njeno glasbo na preizkušnjo. V projektu želijo glasbeniki skupine Lolita koncertirati (3-4) na različnih koncih Lj na liniji V-pa čez Center-Z-JZ (Gromki-CD-KUD FP), posneti avtorske skladbe in improvizirano glasbo z različnimi sodelavci (T. Grom, M. Manček, J. Lurie, V. Blagoev, Zijah S.).


kontakt: syhapa@mail.ljudmila.org
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz