PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 15. september 2018

21:00 - Look Back and Laugh
WOOLEN MEN (ZDA) + HONEY BUCKET (ZDA)

 +*¨^¨*+ WOOLEN MEN +*¨^¨*+

 
Portlandski trio Woolen Men poleg načela "ustvari-sam" deluje pod principom "ustvari-veliko". Njihov obsežen Bandcamp katalog je poln samoizdanih kaset, singlov in EPjev, ki v svoji sproščeni, igrivi različici punka nosijo zapuščino zlate dobe pacifiško-severnozahodnega garažnega indie rocka prejšnjega stoletja (The Wipers, Dead Moon, Quasi, Modest Mouse).
 
V Ljubljano prihajajo ob izidu svežega dolgometražca Post, ki obljublja še več catchy kitarskih poskočnic zaigranih z značilno neobremenjeno, vendar na trenutke melanholično držo, ki precej spominja na Parquet Courts ali The Fall. Tokratni album nakazuje nekoliko bolj spolirano produkcijo, a brez dvoma bodo fantje v živo nič manj hrupni, razštelani in predvsem, iskreni.
 
·÷±‡± HONEY BUCKET ·÷±‡±
 
S podobnim pristopom nas bodo ogreli njihovi rojaki Honey Bucket. Če pogooglate njihovo ime, vam je lahko hitro jasno, da tudi oni stavijo na samoironično, stoner pop, lo-fi estetiko, s katero navdušujejo na hišnih nastopih po Portlandu in bo gotovo tudi vas zazibala v Gromki.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz