PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAsreda, 22. avgust 2018

21:00 - Koncert
OPIUM LORD (UK) + INHIBIS

OPIUM LORD (UK)

Opium Lord so doom metal bend, ki je nastal leta 2012 v Birminghamu v Združenem kraljestvu. Originalna zasedba vsebuje aktualne in bivše člane bendov Mothertrucker, History of the Hawk in Stinky Wizzleteat. S prvencem The Calendrical Cycle: Eye of Earth so uspeli pritegniti pozornost založbe Candlelight. Pod njihovim okriljem so nadalje izdali še dva albuma: full lenght The Calendrical Cycle: Eye of Earth in Split 7" z Rhode Islands Churchburn, letos pa so tik pred izdajo novega albuma. Za ljubitelje Primitive Man, Yob, Oathbreaker, Swans, Black Cobra, Unearthly Trance, Acid Mothers Temple etc, s katerimi so Opium Lord tudi delili oder ali bili z njimi na turneji v VB, po Evropi in Severni Ameriki. 

"The band makes desolate doom metal and sludge with a coal black heart. Filthy grooves meet abrasive noise to convey a menacing atmosphere akin to the dodgiest drinking establishments."
https://opiumlord.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/opiumlord/

INHIBIS (Lendava)

Od leta 2012 delujoča lendavska zasedba Inhibis je najprej obstajala kot kvartet, svojo glasbo pa je snovala v mračnejšem stoner rocku. Preobrat iz vokalnega kvarteta v instrumentalni trio in občuten veslaj v drugo glasbeno smer je bend zakoličil s prvo dolgo ploščo Sunk Into The Hollow leta 2015, z njo pa tudi našel svoj razširjeni glasbeni izraz, v katerem je očitno bolj domač ter ga nadaljuje tudi z novim dolgometražcem From Within. Inhibis počasi zapuščajo puščavski rock za sabo in se vse bolj spogledujejo s post metalskim zvenom, kjer atmosferičnost in zasanjanost prekinja zabeljena distorzija in rohneči prijemi. Vsekakor prava glasbena Odisejada. 

https://www.facebook.com/Inhibis/
https://inhibis.bandcamp.com/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz