PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAsreda, 22. avgust 2018

21:00 - Koncert
OPIUM LORD (UK) + INHIBIS

OPIUM LORD (UK)

Opium Lord so doom metal bend, ki je nastal leta 2012 v Birminghamu v Združenem kraljestvu. Originalna zasedba vsebuje aktualne in bivše člane bendov Mothertrucker, History of the Hawk in Stinky Wizzleteat. S prvencem The Calendrical Cycle: Eye of Earth so uspeli pritegniti pozornost založbe Candlelight. Pod njihovim okriljem so nadalje izdali še dva albuma: full lenght The Calendrical Cycle: Eye of Earth in Split 7" z Rhode Islands Churchburn, letos pa so tik pred izdajo novega albuma. Za ljubitelje Primitive Man, Yob, Oathbreaker, Swans, Black Cobra, Unearthly Trance, Acid Mothers Temple etc, s katerimi so Opium Lord tudi delili oder ali bili z njimi na turneji v VB, po Evropi in Severni Ameriki. 

"The band makes desolate doom metal and sludge with a coal black heart. Filthy grooves meet abrasive noise to convey a menacing atmosphere akin to the dodgiest drinking establishments."
https://opiumlord.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/opiumlord/

INHIBIS (Lendava)

Od leta 2012 delujoča lendavska zasedba Inhibis je najprej obstajala kot kvartet, svojo glasbo pa je snovala v mračnejšem stoner rocku. Preobrat iz vokalnega kvarteta v instrumentalni trio in občuten veslaj v drugo glasbeno smer je bend zakoličil s prvo dolgo ploščo Sunk Into The Hollow leta 2015, z njo pa tudi našel svoj razširjeni glasbeni izraz, v katerem je očitno bolj domač ter ga nadaljuje tudi z novim dolgometražcem From Within. Inhibis počasi zapuščajo puščavski rock za sabo in se vse bolj spogledujejo s post metalskim zvenom, kjer atmosferičnost in zasanjanost prekinja zabeljena distorzija in rohneči prijemi. Vsekakor prava glasbena Odisejada. 

https://www.facebook.com/Inhibis/
https://inhibis.bandcamp.com/« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz