PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 26. september 2018

20:00 - Gledališče zatiranih
Zatiranje v Gromki: Tobak

 Sezono zatiranja v Gromki bo otvorila forumska predstava, v kateri bomo raziskovali pojav kajenja v širši družbi. Kdo je, ko zaokroži cigaretni dim, zatirani in kdo zatiralec? Zakaj za vraga! Je kajenje tobačnih izdelkov, vsem informacijam navkljub, še vedno tako razširjeno? Kateri so njegovi družbeni in psihološki vidiki? Koga in kaj podpiram kot kadilec?

Tobačna industrija je eden največjih onesnaževalcev planeta Zemlje in sodi med korporacije, ki s svojo finančno premočjo na razne načine pripomorejo k ohranjanju statusa quo v lastno korist. V duhu, "Power to the people" in "Power comes with responsibility", želimo, na humoren in karseda lahkoten način, spodbuditi posameznika h kritičnem razmisleku o smiselnosti kajenja. Predstava je nastala kot multiplikacijski projekt udeleženke Tjaše Balantič po Transformatorjevi Akademiji Gledaliča Zatiranih 2018.

Transformatorjevo Akademijo gledališča zatiranih 2018 in tokratno Zatiranje v Gromki sofinancirata Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Mestna občina Ljubljana - Urad za mladino.
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz