PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAsreda, 27. februar 2019

21:30 - Predstava
Tatovi podob predstavljajo: MATILDA BUNS IN NJENE ŽEMLJICE

S serijo »Tatovi podob predstavljajo« skupina Feminalz vzpostavlja način dela, kjer članice_i skupine podrobneje pogledajo v življenje enega od tehnoburlesknih likov. Prvi burleskni performans »Matilda in njene žemljice« je leta 2017 ustvarila avtorica Urške Vohar, ki nastopa pod umetniškim imenom Matilda Buns. Selektorska ekipa 9. Bienala sodobne slovenske plesne umetnosti Gibanica, je »Matildo« uvrstila v spremljevalni program letošnjega festivala. 

 
Matilda je ženska, vsaj ponavadi izgleda kot ženska. Ni umetnica, vendar najde navdih v vsakdanjih stvareh, kot so banane in opice, bazeni in mleko, elastan in trikoji, disko plesi, njene prsi, in konceptih kot so ženska, mati, družina, dvoumnost, neumnost in svoboda. Matilda rada poje, udarja po bobnih in piše pesmi. Dela s podobami, ki izhajajo iz njenih sanjarjenj, vendar ne izključno. Oder je njen dom in tam resnično zaživi.
 
 
 
 
Avtorica in izvajalka: Urška Vohar (Matilda Buns) 
Svetovanje in odrske intervencije: Feminalz / Tatovi podob 
Kostumografija: Urška Recer 
Styling: Tina Prpar (Tinka Pobalinka) 
Izbor in originalna glasba: Luka Prinčič 
Oblikovanje luči: Janko Oven 
Foto: Nada Žgank 
Izvršna produkcija: Sabina Potočki
 
 
 
 
Ljubljana, 27. 2. – 2.3. 2019
 
Več: 
 


« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz