PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 9. marec 2019

18:00 - Festival Rdeče zore
Predavanje Kvir-feministični aktivizem onkraj identitetnih kategorij - Irina Schaltegger (AT)

Na predavanju bomo prevpraševale_i potrebo po identitetnih kategorijah v feminističnem aktivizmu. Kvirovska teorija in politike nas učijo, da sta pluralizacija identitet na eni in dezidentifikacija na drugi strani značilnosti subverzivnega aktivizma ter da se feminizmu ni treba zanašati na klasičen koncept “ženske”. Intersekcionalnost in boj temnopoltih feministk sta pokazala potrebo po prepoznavanju različnih nivojev razmerij moči in razlik. Feminizem kot boj “žensk” in za “ženske” je v nevarnosti, da esencializira kategorijo brez kakršnekoli resnične vsebine. Toda kaj naj bo potem osnova naših kolektivov?

Irina Schaltegger je študirala socialno in kulturno antropologijo na Dunaju in napisala magistrsko nalogo o kvirovsko-feminističnem aktivizmu v Ljubljani ter o identitetnih kategorijah v feministični antropologiji. Poleg tega Irina obdeluje zemljo, se ukvarja s socialnim delom, rokodelstvom, povezovanjem z ljudmi in še marsičem.
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz