PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAponedeljek, 2. december 2019

21:00 - KiborgSpužva Büking
MATT ELLIOTT (US)

ENG info: tickets will be available at the door on the day of the event. If you wish, you can also reserve them on: space.coitus@gmail.com 

ŠKUC KSB predstavlja:

Matt Elliott – dark folk/ambient
https://www.facebook.com/mattelliottthirdeyefoundation/
https://mattelliott.bandcamp.com
https://youtu.be/YDWEz1mia1I – Drinking Songs
https://youtu.be/UEpuEHORk1c
– Howling Songs

Matt, zlomljena duša, ki se poja po tem svetu že pol stoletja in že od svojega sedmega leta ustvarja glasbo, ki predstavlja zvočno ekvivalenco osamljenega nedeljskega jutra, kjer zunanjo sivino trga zvok dežnih kapelj in brbotanje v džezvi.

Že od otroštva fasciniran nad ruskimi pevskimi zbori, ki so uspeli s samo ekspresivnostjo glasu spraviti težo v prsni koš in solze v oči. Želel je doseči podobno in skozi dolga leta ustvarjanja, ki so se začela s snemanjem v lopi na pokvarjeno in sposojeno opremo, ker pač ni bilo denarja za drugega, lahko rečemo, da mu je uspelo.

Njegov album Drinking Songs je na Youtubu dosegel že več kot 3.000.000 ogledov in nam s samim zvokom v glavo vbije prizor osamljenega ostarelega moškega v najtemnejšem kotičku gostilne, ki ob 10h dopoldne srebra že svoj sedmi pir.Kjer doomerji prikazujejo brezup z masivnim ozvočenjem in z že debilno glasnostjo, jo Matt efektivnejše prikaže s samo iskrenostjo, glasom ter akustično kitaro. Spremljava za vožnjo po tem pokvarjenem vrtiljaku življenja, kjer namesto popravil, raje lubriciramo škripajoče dele z alkoholom, kjer se stanje iz dneva v dan slabša, a vsaj na videz deluje vse v redu.


Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.

Contact: space.coitus@gmail.com
Tickets will be available at the door on the day of the event« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz