PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 18. julij 2019

21:00 - Defonija
SsmKOSK (slo) + TRIGGER (nyc)

Bežigrajski in brooklynski thrash.

 

SsmKOSK (slo)

SsmKOSK je, kakor pravi sam, breakcore / glitchcore / noizerski ekt, ki se v zvoku in sliki napaja iz osamelih predelov okoli kamniške proge, poetike zvočnih odpadkov, okruškov in motenj, ter iz širokega spektra glasbenih zapuščin. Pri živih nastopih je v ospredju manipulacija predposnetega materiala, ki ga SsmKOSK predvaja z različnih naprav in naprav z modificiranimi vezji (CD plejerji, VHS plejerji, kasetarji …).

SsmKOSK je do sedaj izdal albume Pičkontroll (OFFTIR, 2013), Merak (samozaložba, 2015) in Ptičji mozak (Zvočni prepihi, 2018) ter trojni split s srbskima noizkorovcema Genezo Kinezev in Segregatorjem X (samozaložba, 2016). V VHS obliki je izšla zbirka videospotov V blaginji izolirnih trakov (samozaložba, 2017). Bil je klubski maratonec 2017, poleg tega pa je haral po številnih prizoriščih doma in na tujem (Srbija, Bolgarija, Romunija, Nemčija, Madžarska, Danska).
 
SsmKOSK — video clip za komad "Ptičji mozak" z istonaslovljenega albuma (Zvočni prepihi, 2018):
https://www.youtube.com/watch?v=cfTfLpsP_3Q

Dovolj svež SsmKOSK s kompilacije Sounds From Slovenian Bedrooms 2 (ŠOP Records, 2019) — "suze krv rakija smrt":
https://www.youtube.com/watch?v=Tox0rosG_yg
 
 
 
SsmKOSK = "Srušila si me ko oluja staru kuću" (verza sta iz pesmi "Ugasila si me" Džeja Ramadanovskega)
 
 
 
+

 

TRIGGER (nyc)

Will Greene — električna kitara, efekti
Simon Hanes — električen bas, efekti
Aaron Edgcomb — bobni

Tehnično vzeto gre za avant-rock trio, morda celo za posebneže, kar zadeva interpretacijo hard rocka, toda ta trio med igro na široko razpre vulkansko žrelo, ki se napaja v noizu, thrashu, improvizaciji, hardcoru / grindcoru in še kje. Trigger — s trenutno bazo v Brooklynu — nenehoma pretkano preskuša poslušalske predsodke, ki zadevajo ritmizacijo, intenzivnost, (žanrsko) identiteto.

Pri nas smo Trigger pred kratkim spoznali na 60. Jazz festivalu Ljubljana, ko je hipervirtuozno, z veliko odrske smelosti odigral niz Bagatel Johna Zorna na maratonu z navzočim skladateljem.

Mlada trojica je izjemno in vedno bolj aktivna na sceni newyorške nove muzike. Resda gre za utrjen in uigran bend, a vseeno velja posebej poudariti basista Simona Hanesa iz Kalifornije, sicer nekdanjega študenta in v študijskem obdobju predanega sodelavca nam dobro znanega profesorja, skladatelja in pianista Anthonyja Colemana s prestižnega konservatorija New England v Bostonu. Med tamkajšnjim študijem je bil Hanes tudi član benda Guerilla Toss; sicer je danes skladatelj, špilavec in aranžer, tudi strasten ljubitelj italijanske filmske glasbe, zatorej ni čudo, da od l. 2013 vodi tudi 13-članski orkester Tredici Bacci, s katerim se po znani in manj znani kinski godbi sprehaja učinkovito, udarno, z obilico klišejev, a obenem zelo po svoje. Hanes pa bi ne bil Hanes, ko bi orkester Tredici Bacci v identični zasedbi po potrebi ne pretvoril še v improvizatorski kolektiv EPSNE ... Trigger za letos pripravlja kar dva albuma; na enem od njiju se bo predstavila tudi violistka / improvizatorka Dina Maccabee.

V naš klub pridejo Trigger na svoji prvi evropski turneji in zagotovo prima uigrani in našpičeni: Turnejo bodo namreč izvedli v pavzi med nadaljevanjem evropskih nizov koncertnih maratonov Bagatel z Johnom Zornom.

Tole pa je njihov EP Limousine, izšel leta 2016 v samozaložbi:
https://triggertrigger.bandcamp.com/releases

Pet let star intervju s Simonom Hanesom, tedaj še članom benda Guerilla Toss:
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=DhryuLkHmZQ

 
 
 
Trigger:
 
 
 
 
 
 

 


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz