PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 7. september 2019

22:00 - Obletnica Metelkove
TOVARIŠ STRMOGLAVLJEN + PSIHEDELAVCI

Tovariš strmoglavljen s paleto različnih instrumentov zapleta poetične sprehode po gozdu raznih vzdušij v eksperimentalno elektroakustično glasbeno gnezdo. Od vedrine do nevihte emocij v vrtincu psihedelične burje.

Z začetki v letu 2010 se je sprva "one man band" projekt Martina Ukmarja (ki so ga takrat mediji označili kot tihega protagonista nekonvencionalnega, kvazi obstoječega glasbenega vala »nova čudna Slovenija«) v zadnjem obdobju prelevil v razširjeno zasedbo, v kateri je Nastja Janžekovič na električni violi stalnica, v nekaj skladbah pa se jima na bobnih pridruži še Samo Pavlica – Linč.
Martinov sprva improvizirano spontan pristop k ustvarjanju se je sčasoma in predvsem v zadnjem obdobju z razširjeno zasedbo oblikoval v zdaj koherentno formo, ki sicer še vedno vključuje izvirni pristop v malo bolj urejeni obliki sindikata psihedelavcev. Glasbeniki tvorijo razpršene melodije, ki iz navidezne izrazne kaotičnosti skupaj z dislociranim vokalom in violo ter drugimi pripomočki rezultirajo v specifični polifoniji, v kateri naletimo tudi na fragmente psihedelije, jazza, new wave-a, folka, etna in ostalih rockovskih derivatov.

Slišali bomo dva seta, najprej bolj umirjeni in hipnotični set - tovariš + viola, zatem pa še glavni del programa s psihedelavci.

Zasedba:
Martin Ukmar - el. kitara, klarinet, glas, razna zvočila
Nastja Janžekovič - el. viola, glas
Samo Pavlica Linč – bobni« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz