PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAčetrtek, 12. december 2019

20:30 - Koncert
ŽBLJ MOZAIK (Hr) + M O R V E R N + RUSH TO RELAX

 

Kitarski lo-fi/punk večer v Gromki! Svoj debitantski nastop v Ljubljani bodo imeli mladi zagrebški weirdo punksi Žblj Mozaik, priključila pa se jim bosta še dva lokalna lo-fi projekta, ki bosta predstavila svoje letošnje izdaje.

SCROLL DOWN FOR ENGLISH

ŽBLJ MOZAIK (solitaire punk, Zagreb)

Še eni talenti iz regionalne punk Meke. V Gromki nas tokrat obiščejo predstavniki mlajše generacije zagrebške punk scene, ki so se kalili v lokalnih bendih, kot so PARNEPAR, NO NO INSTIGATOR in ŠLAGVORT NA KRAJU. Žblj Mozaik je njihov najnovejši projekt, letos pa so objavili svoj prvi album, imenovan GREŠKA, ki so ga posneli v sodelovanju z zagrebškim zvočnim ultramojstrom Goranom Lautarjem (Neon Lies). Nekje na robovih algebraičnega DIY yugo punka s prav posebnimi besedili v hrvaščini. Kot zgodnji Šumski, ampak še boljši. Ma, ludilo!

https://zbljmozaik.bandcamp.com

https://youtu.be/Pe9NJ0Jh02U?t=11

 

M O R V E R N (lo-fi kitarski sentiš, Ljubljana)

Verjetno najbolj hiperaktivni lo-fi arist z naših koncev. Lokalni kvazi pop bendi lahko samo sanjajo, da bi imeli med svojimi "producenti" tako talentiranega songwriterja, kot je M O R V E R N. Začetke projekta najdemo pri klubskih maratoncih HAY, ki jih ima občinstvo še zmeraj v dobrem spominu in pri katerih je bil za veliko stvari zadolžen sam M O R V E R N. Na Bandcampu najdete ogromno njegovih izdaj, aprila letos pa je objavil verjetno najmočnejši izdelek do zdaj, album INTENTALO DE NUEVO, ki je izšel za lokalne geroje ŠOP RECORDS. Ne zamudite njegovega sploh prvega koncerta letos!!! V živo bo mogoče nastopil solo, ali s full bendom, preverite z M O R V E R N O M, kako bo točno!

https://morvern.bandcamp.com/album/intentalo-de-nuevo

https://youtu.be/tc0yV_L4Cws?t=37

 

RUSH TO RELAX (lo-fi/jangle/punk, Ljubljana)

Po septembrski izdaji istoimenske kasete za domače all-around super založnike LOOK BACK AND LAUGH se RUSH TO RELAX zopet vrača v Ljubljano. Izdaji je sledila še kar uspešna mini turneja po Balkanu in regiji. Tale koncert bo (kot kaže) zadnja priložnost, da ujamete RTR v takšni obliki , kot je bil do zdaj, tako da - kot pravijo Angleži: free up your calendar and come to the show! There`s no point if you only rush to relax.

http://rushtorelax.bandcamp.com

https://youtu.be/9txPTMrDL_s?t=246

 

ENGLISH: we have three artists on the menu for your pleasure! All three champion the true lo-fi sound - don`t miss ŽBLJ MOZAIK (weirdo punks coming from Zagreb), M O R V E R N (Ljubljana`s numero uno lo-fi troubadour) and RUSH TO RELAX (Ljubljana`s "freshest" jangly bedroom punk).

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz