PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 22. november 2019

21:00 - R.A.F.A.L.
FAKOFBOLAN (Hr) + FRŠLUS

Puljske legende  FAKOFBOLAN so eden najbolj cenjenih hrvaških punk bendov. Formiral se je leta 1993 v duhu festivala Monte Paradiso, lociran v Puli. Bend je dozoreval v času vojne in brutalnega nacionalizma, kar je nedvomno vplivalo na angažiranost v njihovih tekstih. V samo nekaj letih so s svojo lastno vizijo postali stalnica vseh klubov v širši okolici. Postali so band, s katerim se je publika poistovetila in ga sprejela kot glas svoje generacije. Leta 2006 so za krajši čas prenehali z delovanjem ter se leta 2009 vrnili, saj so ugotovili, da je potreba po njihovi prisotnosti na sceni izjemna. Fakofbolan letos res praznujejo 26. obletnico obstoja, a je njihov (po)ulični punk brezčasen. 
https://www.facebook.com/Fakofbolan-310494365700754/

FRŠLUS, tričlanski bendič, ki prihaja iz slovenskega gnezda punka, po domače Kuzlograda. Igrajo že od leta 2002, ko so začeli s preigravanjem starih HC in novovalovskih komadov. Člani benda so/so bili aktivni tudi pri drugih skupinah (Bretones, Hak Attak), prav tako pa pomagajo pri ustvarjanju lokalne scene v Swenaku in na Kramp festu v Godoviču. Prvi CD so izdali leta 2002, kompilacijo z idrijskimi The Blue Blue z naslovom Punk in Idrija, po nekaj letni pavzi so se ponovno zbrali leta 2012, in so dan danes zelo aktivni na domači sceni. Leta 2017 so izdali svoj CD z naslovom Zaživi svobodo.Glasno, hitro, punk!
https://www.facebook.com/FrslusPunkBand/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz