PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 12. oktober 2021

20:00 - Mesto žensk
JELENA POPRŽAN (srb/aut): LA FOLIA

La Folia je čudaška, eksperimentalna in zabavna glasbena predstava, izvedena v velikem slogu.

JELENA POPRŽAN (srb/aut): LA FOLIA

Jelena Popržan — petstrunska viola, glas, dromlja, pojoči kozarci, zvočne zanke

Fotografija Sasha Osaka

La Folia je prvi solistični projekt Jelene Popržan. Prekaljena avtorica in izvajalka prehaja med najrazličnejšimi slogi s pomočjo petstrunske viole, dromlje, pojočih kozarcev, zvočnih zank in svojega prepoznavnega glasu. V folk štiklih z vseh vetrov, dunajskih popevkah ter njenih lastnih pesmih in predelavah, zapetih v nemškem, angleškem, francoskem in srbskem jeziku, je čutiti tudi pridih klasike, komorne muzike in jazza. Razpon razpoloženj, ki jih sproža njena glasba, je velikanski: sega od nežnih, tihih momentov do plesnih pasaž in dramatične eksplozivnosti. La Folia je čudaška, eksperimentalna in zabavna glasbena predstava, izvedena v velikem slogu.


"Jelena Popržan, ena najbolj vsestranskih in raznih premen zmožnih glasbenic te dežele, je ustvarila dih jemajoč prvenec. Z neugnano drznostjo se mojstrsko uigra v vsak kotiček duše in nas kot na pustolovskem popotovanju vodi skozi epohe, sloge in prek vsakršnih meja naravnost v središče srca."

—Radio Ö1, Jazz-Magazin

 

https://www.jelenapoprzan.com/

 

video "X Y Variations on La Folia":

https://www.youtube.com/watch?v=KpACxbyJpHs
Koprodukcija: Bratko Bibič (Preprosti komadi za zapletene čase), koncertni cikel Defonija, klub Gromka, Mesto žensk; podpora: Avstrijski kulturni forum Ljubljana.

 

10 € (rezervacije in prodaja vstopnic na prizorišču)

 

Celoten program letošnjega 27. mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk si lahko ogledate tukaj:

https://2021.cityofwomen.org/sl/program


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz