PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 12. oktober 2021

22:00 - Mesto žensk
SIMONA SEMENIČ: me, čarovnice

Simona Semenič zaključuje svojo trilogijo besednih solo performansov – jaz, žrtev (2007) in drugič (2014) – s skupinskim raziskovanjem ženskega. Zanima jo odprt format delovnega procesa, ki na vsebinski ravni zagrize v vprašanje patriarhata in njegovega vpliva na individualni in kolektivni imperativ »drugega spola«, medtem ko išče in vzpostavlja mehanizme preseganja tovrstnega (slovenskega) družbenega determinizma. Tako bo predtakt sami predstavi septembrska serija petih delavnic, na katerih se bodo udeleženke spoznavale z rdečimi šotori, zeliščarstvom, teorijo feminizma, shakti plesom in močjo lastnega glasu.

Delavnice in performans so namenjeni izključno ženskam. Vse delavnice so enodnevne in brezplačne. Število mest za posamezno delavnico je omejeno, ista oseba se lahko prijavi samo na eno. Prijavite se najkasneje pet dni pred delavnico na naslov rezervacije@cityofwomen.org, kjer je na voljo tudi več informacij.

Koncept: Simona Semenič; dramaturgija: Simona Hamer; tehnika in scenografija: Petra Veber; vsebinsko svetovanje in delavnica: Suzana Grau; izvedba delavnice: Metka Maček, Katja Čičigoj, Irena Z. Tomažin, Nataša Tovirac; izvršna produkcija: Urška Jež; produkcija: Mesto žensk; koprodukcija: KD Integrali; podpora: JSKD, maska, Klub Gromka.

 

10/7 € (rezervacije vstopnic pri Mestu žensk; prodaja na prizorišču)« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz