PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 15. junij 2022

21:00 - R.A.F.A.L.
IMPERIAL TRIUMPHANT (New York, ZDA) + NERO DI MARTE (Bologna, Italija)

IMPERIAL TRIUMPHANT  (New York, ZDA)

»Imperial Triumphant so ena najpomembnejših trenutno aktivnih ameriških black metal skupin, ki ne samo da kroji svojo stilsko pot, temveč je tudi pomembna za prihodnost black metala.« (Austin Weber, No Clean Singing)

Imperial Triumphant je leta 2005 ustanovil Zachary Ilya Ezrin v New Yorku. Preboj so doživeli šele destletje kasneje, ko so 2015 izdali (drugi) album `Abyssal Gods` in leto kasneje album `Inceste`. Takrat je postalo jasno, da se Imperial Triumphant nikakor ne želijo držati ustaljenih žanrskih vzorcev. 2019 se odpravijo na prvo evropsko turnejo in s nastopi na festivalih Roadburn ter Damnation zakoličijo svoj sloves kot enega od najbolj nekonvencionalnih sodobnih black metal zasedb. Konec istega leta podpišejo pogodbo z Century Media Records in pričnejo s snemanjem v studiu Menegroth Colina Marstona, New York.

Po dvoletni koronski pavzi in premikanju turneje `Devastation on the Nation`, bomo Imperial Triumphant končno imeli priložnost videti tudi v naših koncih. Predstavili bodo svoj tretji studijski album `Alphaville`, ki ga je Metal Hammer uvrstil kot 10. najboljši metal album leta 2020.

https://en.wikipedia.org/wiki/Imperial_Triumphant
https://www.facebook.com/imperialtriumphant
https://imperialtriumphant.bandcamp.com/

NERO DI MARTE (Bologna, Italija)

NERO DI MARTE se že skoraj desetletje posvečajo ustvarjanju eksperimentalne težke glasbe, kontaminirane s prog, death metalom, psihadelijo in sodobno klasično glasbo. Po izdaji dveh albumov pri Prosthetic Records jih je Luc Lemay (Gorguts) povabil na turnejo po Evropi in Severni Ameriki. Sledil je podpis pogodbe s Season of Mist, kjer so januarja 2020 izdali svoje tretje večje delo `Immoto`.

https://www.nerodimarte.com/
https://www.facebook.com/nerodimarte
https://www.season-of-mist.com/bands/nero-di-marte/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz