PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 19. maj 2022

21:00 - R.A.F.A.L.
OPEN VEINS (ZDA) + HAK ATTAK + GRÜND

OPEN VEINS (ZDA)
Seattle od nekdaj slovi kot mesto, kjer peklenske glasbene zasedbe rastejo kot gobe po dežju. Prestolnica grunga neutrudno rojeva tudi crust bende in eden iz med njih so Open Veins, ki crust igrajo tako, kot je treba: surovo, težko in brezkompromisno politično.


Ustanovili so jo štirje veterani scene leta 2018, ki so želeli nadaljevati dolgo tradicijo brutalnega metalskega hardcora, ki ga je mogoče zaslediti pri skupinah kot so Accused.
Stilsko se gibljejo na zlati sredini med klasičnim britanskim stenchcorom Sacrilege iz 80. let, anarhocrustom iz obdobja razcveta Profane Existence ter zlitjem powerviolenca in hardcora iz vzhodne obale ZDA poznih 90. let. Open Veins so intenziven vrhunec zvokov, ki so jih vsi člani živeli in pomagali oblikovati. Zadnja se jim je pridružila dodatna vokalistka, ki je njihovemu političnemu napadu dodala bolj osebno noto, besedila so se tematsko razširila, hkrati pa ohranjajo ostro osredotočenost na osvoboditev vseh nevidnih.
Pri nas smo jih lahko videli leta 2019, ko so z Oi Polloi zažigali v Rogu. 
https://openveins.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/OpenVeins

HAK ATTAK
(Idrija/Lj)
Speedrijski crust`n`roll aka Motorhitr HC punk, brzina kot se šika.
https://www.facebook.com/HakAttak-347810782235385/?fref=ts
https://hakattak.bandcamp.com/releases 

GRÜND (Kr)
Hardcore crust zasedba kaljena na tirih kranjskega TrainStationa. Z vseh vetrov Gorenjske prinašajo svež zvok in kopico energije na domače pankovske odre. Ali kot pravijo na RŠ-u: ``bliskovito odmetan hardkor, ki je ponovno vzpodbudil nagon po prerivanju``. 

 


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz