PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 10. februar 2023

22:00 - Klubski večer
ROOTSINSESSION ALLNIGHTER – SOUL REBEL IX

Po dvoletni koronski pavzi je tradicionalni Soul Rebel dogodek nazaj. Tokrat se vračamo spet na Metelkovo, ampak prvič se bo Soul Rebel odvijal v klubu Gromka, kjer bomo tudi postavili RootsInSession soundsystem. V IX. ediciji se nam bo pridružil naš dolgoletni frend, selektor in soustanovitelj edine tedenske fm radijske oddaje v živo pri nas, Riddim Operator na Radiu Študent, Dr. Bancho, ki se bo skupaj z nami poklonil velikanu.

Poslušali bomo: roots, reggae, rocksteady, dub, dancehall, ska, drumnbass, jungle, hiphop & more!!!

Vstopnice:

8 eur pred polnočjo / 10 eur po polnoči

Za gramofoni:

Dr. Bancho (Riddim Operator Radioshow)

RootsInSession

 

Na kratko: 

RootsInSession po dveh letih spet pripravljamo večer posvečen velikemu glasbeniku in človeku, ki je na Zemlji pustil izjemen pečat. Že trinajsto leto zapored se bomo dobili, tokrat v klubu Gromka, da se spomnimo Bobove ogromne zapuščine in njegovih dragocenih sporočil. Bo pa tokratni večer še bolj poseben, saj bo podprt z zvočnim sistemom RootsInSession, ki sta predkratkim dobila nagrado Ambasador za najboljši soundsystem v Balkan regiji.

Neprecenljivo zapuščino pozitivnih vibracij na Soul Rebel večeru bo, ob 78. obletnici rojstva Bob Marleyja, poleg Piera in Fuja obujal še selektor Dr. Bancho, ki bo poskrbel za strictly vinly roots, reggae selection.

Dr. Bancho

Selektor Dr. Bancho je že več kot 20 let aktivno vpet v slovensko reggae sceno. Njegovi začetki so se začeli z Ras Abougalum crew-ju, kjer je soustvarjal in kreiral reggae sceno z Rokom in Cuno. Je specialist za roots, dub in uk steper selekcijo, vse to pa postreže izključno iz vinilnih plošč. Meddrugim je tudi eden od soustvarjalcev edine fm reggae oddaje Riddim Operator pri nas, ki jo lahko vsak ponedeljek v živo poslušate na Radio Študentu. Na Soul Rebel večeru pa lahko pričakujemo pravo roots, reggae poslastico.

RootsInSession

Pier in Fu, glavna člena koletktiva RootsInSession, ki sta leta 2020 zabbeležila 20. leto kreiranja in ustvarjanja. Istega leta sta tudi odprla svojo lastno digitalno založbo RootsInSession Music in tako nanizala kar nekaj uspešnih reggae, drum`n`bass izdaj tako doma v Sloveniji, kot tudi v tujini – d`n`b remix jamajške pevke Sumerr, pa prvi riddim album z naslovom LockdownSka, ki sta ga sproducirala v navezi z Markom Gačina, frontmanom benda Brain Holidays, pa dancehall komad s slovenskima reperjema Skovo in Unknownom in drugi. Ob koncu leta 2022 pa sta Pier in Fu dobila še prav posebno priznanje – nagrado Ambasador za najbolši soundsystem v Balkan regiji, s katerim prihajata na Soul Rebel IX in v znaku spoštovanja, tako Boba Marleyja, kot tudi fanov in podpornikov, se na partiju obeta prav poseben DJ set Marlyjeve zapuščine.

Links:

www.facebook.com/RootsInSession

www.instagram.com/rootsinsession_sound

https://soundcloud.com/roots-in-session

www.mixcloud.com/RootsInSession/stream

www.facebook.com/riddimoperator.oddaja« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz