PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 2. december 2022

22:00 - Klubski večer
RootsInSession Soundsystem Allnighter

RootsInSession dvojec, Pier in Fu, se po dveh letih vračata v soundsystem slogu v Klub Gromka na Metelkovi. Kot pravita sama: »Ker reggae/dancehall partyjev v prestolnici skoraj da ni več, je prišel čas da se jamajški ritmi vrnejo na mapo Ljubljane.«

Soundsystem entuzijasta, ki sta svoj zadnji reggae party Soul Rebel zapečatila tik pred korono, bosta tokrat odrolala reggae/dancehall set v dobro znanem RootsInSession stilu. Za vse reggae fenice in fene bosta Pier in Fu poleg svoje lastne produkcije, ki sta jo v zadnjih dveh letih dodobra nadgradila tudi z izdajami za svojo lastno digitalno založbo RootsInSession Music, reprizentala od starega rootsa in dancehalla do novejših reggae dancehall izdaj. »Pa komadov, ki jih najdete na legendarnih mixtejpih KusKus in Shishmish, ne bo manjkalo,« še dodajata.

Pier in Fu se že vrsto let zavzemata za podporo mlajših DJ-ev in producentov, zato sta tudi tokrat h sodelovanju na allnighter-ju povabila maldega selektorja L.T.ja iz Ljubljanjah Vibes ekipe in dva DJ-a iz ene izmed najbolj aktivnih bass ekip pri nas, Gonobeats. 

Dj L.T. vse bolj poznan ljubljanski selektor vrti reggae/roots in dub, se vedno bolj preizkuša tudi v produkciji in kali v reggae dub producneta. Širši publiki je tudi poznan kot del DJ dvojca Um & Kuna, na Rootsinsession allnighter-ju pa bo poskrbel za intro selekcijo.

Gonobeats so se v zadnjih treh letih razvili v kakovostne organizatorje in DJ-e, ki soustvarjajo soundsystem kulturo pri nas. Predstavil se bo gonilna sila Gonobeats ekipe, Bushee, in selektor, ki prisega na nizke frekvence, lowcase. Poskrbela bosta, da bo Rootsinsession soundsystem vibriral tudi v hitrejših ritmih jungla in drum`n`bass-a. Oba omenjena sta tudi producenta, ki si svojo producentsko pot gradita pod okriljem Gonobeats familije. 

Torej, 2. decembra v klub Gromka vračamo reggae dancehall vibe v Ljubljano, s tem pa Pier in Fu za novo leto napovedujeta novo zgodbo. »Za leto 2023 imava v planu večji projekt, ki ga že nekaj časa načrtujeva v sklopu najine 20. obletnice delovanja,« sta zaključila.

Za gramofoni:

Bushee (Gonobeats)

lowcase (Gonobeats)

RootsInSession Sound

DJ L.T. (Ljubljanjah Vibes)

 

Linki:

https://www.facebook.com/gonobeats

https://www.facebook.com/RootsInSession

www.instagram.com/gonobeats_/

www.instagram.com/bushee3/

www.instagram.com/tim_lowcase/

www.instagram.com/rootsinsession_sound/

 

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz