PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAčetrtek, 27. januar 2005

22:00 - DRMK
Koncert SIST EN 343 (lubljana) + AMPER-O-MAT (tore)

SIST EN 343
Duet SIST EN 343 (Ljubljana) je nastal leta 1999. Pohvali se lahko z vrsto kasetnih ter CD-R izdaj na različnih neodvisnih založbah po vsem svetu. Kot edinstvena glasbena skupina v Slovenji ustvarjajo trd zvočni ambientalni noise performans. Zvok, kot fizični fenomen težkega kalibra, v njegovih rokah postane subverzija, družbena in socialna kritika, odklon od prevladujočih norm in vrednot ter boleča psihična in fizična izkušnja na subtilni ravni. Z včasih prijaznim, konstruktivnim ali celo z destruktivnim pristopom ter mešanjem plasti šuma, hrupa, ter ustvarjanjem svojih lastnih zvokov izrecno z načinom improvizacije, ustvarja svetove slišnih in neslišnih tonov, zvokov ter različnih atmosfer v prostoru in možganih potencialnih poslušalcev. SIST EN 343 je bil leta 2001 udeleženec KLUBSKEGA MARATONA Radia Študent, njegove aktivnosti pa lahko zasledimo na osmih izdanih kasetah, sedmih izdanih CD-R-jih, šestih kompilacijah, izdanih na vseh svetovnih celinah, poleg 20+ odigranih koncertov pa je duet imel leta 2001 tudi manjšo turnejo po Švici. Kmalu pa lahko pričakujemo izdajo split malega ploščka z ameriškim SONIC DISORDER ter nov CD-R album.

AMPER-O-MAT
... je solo projekt Boruta Peternelja (Štore), ki se ukvarja z raziskovanjem hrupnih zvočnih pokrajin na način improvizacije. Z uporabo trakov, kasetarjev, transistorjev, različnih kovin, keramike, kontaktnega mikrofona ustvarja edinstven osebno ekspresiven ambientalno-zvočni svet. Letos se je prvič predstavil v živo na NOISE FESTIVALU 2004 v ljubljanskem Klubu Gromka, kjer je kasneje odigral še nekaj koncertov. AMPER-O-MAT šteje 4 izdaje v CD-R obliki, eno demo kaseto ter se uveljavlja kot zelo talentiran in obetaven zvočni eksperimentator!


kontakt: drmk@email.si
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz