PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 10. december 2022

23:00 - Klubski večer
KAMIZDAT RENTGEN #28: dvidevat, DADAEAST

 Kamizdat letošnje leto zaključuje z dvema glasbenima izdajama. Ena najvidnejših domačih producentk elektronske glasbe dvidevat vas bo pognala v ples s svojo različico detroitskega electra, DADAEAST pa je novo producentsko ime Tadeja Marklja, legendarnega domačega producenta, ki se vrača s samosvojo zmesjo programiranega in organskega v zmesi hiphopa, breakbeata, vzorčenja zvoka, elektra in še česa.

· dvidevat ·
Jera Topolovec se pod dvidevat podpisuje že tretje leto. V tem času je z vztrajnim delom kot DJ-ka in producentka elektronske glasbe postala ena bolj iskanih imen na domačih elektronskih odrih. V času po njeni prvi objavljeni skladbi na kompilaciji Access Frame: Equity (Kamizdat, julij 2020) in deljenem albumu 068/078-1 s sorodno dušo Nullo (Kamizdat, marec 2021) se je Jera Topolovec še bolj vpela v kulturno-produkcijsko delo v okviru Festivala MENT, Kluba K4 intehno kolektiva KNAUF, Slovenskega mladinskega gledališča (tudi akademsko se je ukvarjala z zvočno kuliso sodobnega teatra), Centra za Kreativnost, platforme United We Stream in različnih festivalov ter obenem storila korak naprej v njenem avtorskem producentskemu delu. V začetku leta je objavila tudi prvo kratkometražno izdajo Idle Infection (Honest Work Recordings, januar 2022), Pulse Defusion pa zaokrožuje njeno najproduktivnejše leto. Štiri nove skladbe so prispevek elektronske glasbenice k avtorski preobrazbi zvoka detroitskega elektra, ki ga bogati s plastenjem melodij in z žanrskimi obrati in je rezultat njenega raziskovanja modularnih zvočnih sintez.
 
· DADAEAST ·
Dadaeast (Tadej Markelj alias Mr. Tado alias Dj Dado) je legenda slovenske underground scene, bivši pevec skupine Srečna mladina, scratch guy za Magnifico, polovica ali tretjina projekta Ironic Tronic, raper v Šlagwerk, glavni človek v svojem alter egu pod psevdonimom Mr. Tado itd. V svoji več kot 20 let dolgi karieri je bil pionir na slovenski hiphop in breakbeat sceni, krstni oče electro dj-inga itd. Zdaj deluje kot producent pod imenom Dadaeast, pod katerim ustvarja mešanico organske in programirane glasbe. Po debitantskem singlu Permanent Vacation l. 2020 za založbo Beton Records se vrača k delu s celotnim albumom svoje nove idiosinkratične mešanice electra, hiphopa, breakbeata in težke sampledelije.
 
Produkcija: Emanat v sodelovanju s Klubom Gromka
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana
 
Vstopnina: 5 €
Spletni nakup vstopnic: https://tix.emanat.si/ 
Informacije: info@emanat.si
 
Vstop na dogodek Kamizdat Rentgen #28 bo mogoč tudi z vstopnico za Tehnoburlesko Tatovi podob z novoletno zabavo.
 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz