PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 18. november 2023

20:00 - R.A.F.A.L.
40 let Odpadkov civilizacije: WASSERDICHT + PANKEROSCHI + PASMATERS (Hr) + MOTUS (Hr) + ODPADKI CIVILIZACIJE || RAZPRODANO

40 let nazaj so Odpadki civilizacije, v legendarnem Disku FV, odigrali svoj prvi koncert. In 40 let kasneje se zato, kajpada, spodobi to obletnico tudi praznovati. To se bo seveda tudi zgodilo – in sicer kje drugje kot pa v Klubu Gromka, 18.11.2023, kjer so Odpadki postali kar hišni bend.

Praznovanje je seveda najboljše v družbi prijateljev, zato se bodo tokrat Odpadkom na odru pridružili kar štirje legendarni bendi: Pankeroschi, Wasserdicht, Motus in Pasmaters

Kočevske hardkorovce Pankerosche smo včasih kar veliko videvali v Gromki, potem pa se je »zgodilo življenje«, prišli so otroci in bend je za nekaj časa prekinil z nastope. Na srečo ne prav za dolgo in tudi oni so letos praznovali obletnico. In sicer petindvajseto.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063522604104&fref=ts

Še eni povratniki na sceno so ormoški Wasserdicht, ki so se, po več kot dvajsetih letih,  na oder vrnili letos aprila v Unterhundu. Dolga odsotnost se energičnosti in prezenci benda prav nič ne pozna. Polni zagona in tudi svežih idej, so tudi že posneli nov album.
https://www.youtube.com/watch?v=Sh-m2NJoBL8

Motus iz Zagreba so nastali davnega leta 88, s čimer so tudi oni letos praznovali, že kar petintrideseto obletnico obstoja. Ves čas so so zvesti svojemu sloganu Motus vita est, kar dokazuje lepa nabirka albumov, na katerih se najdejo že skorajda »ponarodele« klasike kot so Duge noči, Razlike, Holandija in drugi.
https://www.facebook.com/MotusVitaEst/

Pasmaters iz Pule zaokrožujejo listo gostov, ki bodo nastopili 18.11. Bend je nastal samo dve leti za Odpadki. Preživeli so mnoge razpade in ponovne združitve in posneli vrsto albumov, od katerih se Seeing through hardcore, kiti z  naslovom enega najboljših hardcore albumov na Hrvaškem.
https://www.facebook.com/PASMATERSpunX/


Na koncu nastopijo še slavljenci, legende, ki so pisale zgodbo Hardcore Ljubljana v osemdesetih. Ljubljanski Odpadki civilizacije so v različnih zasedbah igrali približno od leta 1983 do leta 1988. Veljali so za enega najbolj politično angažiranih in kritičnih slovenskih oziroma jugoslovanskih bendov. 
https://www.facebook.com/odpadkicivilizacije
https://www.youtube.com/watch?v=pe9X-beuA4M&t=221s

Vse najboljše, Odpadki civilizacije, in še na mnoga leta odličnih špilov!

Za spodoben after bo poskrbel DJ Tulio.


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz