PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 10. november 2023

20:30 - Darkland & ŠKUC KSB
NUOVO TESTAMENTO (It, ZDA) + NEON LIES (Hr)

NUOVO TESTAMENTO (darkwave/italo disco, IT, ZDA)

Nuovo Testamento, trio s sedežem v Los Angelesu in Bologni, je osvojilo melaholična srca s svojimi edinstveno temačnimi pop uspešnicami z italijanskim disko priokusom. Po izidu priljubljenega kultnega coldwave albuma Exposure EP leta 2019 na Avantu! Records, so osvojili plesišča s celovečercem New Earth, ki velja za enega najboljših underground albumov leta 2021. 
https://nuovotestamento.bandcamp.com/music
https://nuovotestamento.com/

NEON LIES (darkwave, Zagreb)

Neon Lies je solo projekt Gorana Lautarja, ki je nastal leta 2015, v času, ko je igral v Modern Delusion in The Celetoids, post punk ekipe, zbrane okoli Doomtown Records. Zaznamuje ga lo-fi minimal synth punk / bedroom darkwave, ki nastaja s pomočjo minimalistične vintage opreme - preprostega sintesajzerja in 4-kanalnega kasetofona. Od takrat je Goran izdal tri albume, »Neon Lies« (2016) in »II« leta (2018) na kasetah ter »Loveless Adventures« (2020), ki je izšel na vinilu pri založbah Cut Surface (Dunaj), Wave Tension Records (Eindhoven), Black Verb Records (Berlin), Cosmic Brood (Zagreb), na kaseti za ameriško založbo Mental Healing in nazadnje na CD + remixih za Diffuse Reality/Periphylla (Barcelona)

 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz